HomeNieuwsKick-off rollatorwandelen in Oostzaan groot succes!

Kick-off rollatorwandelen in Oostzaan groot succes!

Dinsdag 21 juli was het dan zover. Om 10.00 uur vond de kick-off plaats van het rollatorwandelen in Oostzaan. Maar liefst twintig deelnemers liepen een mooie route in het prachtige natuurgebied ’t Twiske.

De rollatorwandelaars zijn uit diverse gemeenten naar Oostzaan gekomen om deel te gaan nemen aan dit mooie initiatief. Ook wethouder Niels Bonenkamp was een van de geïnteresseerden die vanuit de gemeente Oostzaan met veel belangstelling deel nam aan de start van het rollatorwandelen.

‘Onder professionele begeleiding en een vaste groep vrijwilligers kan iedere deelnemer op eigen tempo en afstand een mooie route afleggen’, vertelt Inge Timmer enthousiast als coördinator van het rollatorwandelen. ‘Het is toch geweldig om te zien dat we zo de mensen bereiken en ook uit hun isolement weten te halen’. Het plezier is dan ook van de deelnemers af te lezen. ‘Naast het bewegen is het ook belangrijk om na afloop met elkaar te socializen’,  vertelt Rob Wit organisator van ook het maandagochtend wandelen. ‘Onze ervaring leert dat mensen na afloop onder het genot van een lekker kopje koffie met elkaar in gesprek raken’.

Ook Mark Hendriks van Team Sportservice is enthousiast. De kracht zit volgens Hendriks dan ook in de samenwerking tussen diverse partijen vanuit het werkveld en het enthousiasme waarin men gezamenlijk dit initiatief weet te ondersteunen. Hendriks: ‘Hier mag men trots op zijn. Met plezier en duurzaam bewegen is dan ook voor iedereen! Het rollatorwandelen is hiervan een prachtig voorbeeld’.

Het rollatorwandelen is een samenwerking van Gezond Natuur Wandelen, Fysio de Kolk, Local Heroes en Team Sportservice Zaanstreek-Waterland
Ook een keer meedoen? Aanmelden voor het rollatorwandelen kan bij Inge Timmer 06-28592551 en Rob Wit: 075-6310437 of 06-51514496