HomeNieuws5 vragen aan buurtsportcoach Maud Boks

5 vragen aan buurtsportcoach Maud Boks

Deze keer 5 vragen aan onze buurtsportcoach van Oostzaan en Wormerland Maud Boks. Daarnaast is zij ook regiocoördinator Aangepast Sporten voor Zaanstreek-Waterland

1. Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Maud, woon in Haarlem en ben buurtsportcoach in Oostzaan en Wormerland. Daarnaast vervul ik de rol van regiocoördinator Aangepast Sporten voor Zaanstreek-Waterland. In mijn vrije tijd loop ik graag hard. Ik train nu voor de Grachtenloop en de Halve van Haarlem. Nu het lekkerder weer wordt, volg ik graag een sportlesje buiten of ga ik padellen.

2. Wat houdt jouw functie in?

In mijn functie sta ik in contact met veel verschillende partijen in de gemeenten die gerelateerd zijn aan sport, bewegen en gezondheid, zoals verenigingen, commerciële sportaanbieders en fysiotherapiepraktijken, maar ook met scholen, zorglocaties en het buurthuis. Samen met deze partijen werk ik aan het vergroten, verbeteren en verbreden van het beweegaanbod in de gemeenten, zodat iedereen die dat wil met plezier kan bewegen.

3. Wat kunnen verenigingen aan jou hebben?

Verenigingen mogen met mij contact opnemen voor vragen rondom het opzetten van aanbod voor senioren of aangepast sporten, het werven van vrijwilligers of het aanvragen van budget voor extra activiteiten vanuit het sportakkoord. Daarnaast kan vanuit het sportakkoord ook diverse cursussen aangevraagd worden, zoals Meer leden in kortere tijd. Heb je vragen over een van deze onderwerpen of iets gerelateerd mail naar mboks@teamsportservice.nl.

4. Heb je een leuk praktijkvoorbeeld voor verenigingen?

Senioren die dol enthousiast uit de boksles komen. De een merkt meer energie te hebben, de ander heeft een betere conditie gekregen en weer een ander heeft sinds het sporten geen last meer van een langdurige zenuwblessure. Mocht je nieuwe leden zoeken, denk eens aan deze doelgroep. Je doet ze er een groot plezier mee!

5. Ambities voor binnen de gemeente, wat wil je bereiken de komende tijd.

In beide gemeentes wonen veel senioren. Graag zou ik voor deze doelgroep meer aanbod creëren, zoals bijvoorbeeld een fietsgroep en een breder aanbod aan Old Stars sporten. Mocht je hiervoor ideeën hebben, dan hoor ik het graag!

Kan Maud iets voor jou betekenen? Neem dan contact met haar op via mboks@teamsportservice.nl of 0229 – 28 77 00.