HomeNieuwsIedere dinsdag en vrijdag bij VV Monnickendam: Walking Football

Iedere dinsdag en vrijdag bij VV Monnickendam: Walking Football

Walking Football in Monnickendam

Voetbal staat bekend als contactsport. Een sport waarbij je continu in beweging bent, vaak rennend over het veld. Er is echter ook een variant van het spel, speciaal voor mensen van 60 jaar en ouder. Lijkt het u leuk om deze vorm van bewegen te ontdekken? Doe dan mee aan Walking Football. Elke dinsdag en vrijdag bij VV Monnickendam.

Walking Football is vanuit Engeland komen overwaaien en wint in Nederland aan populariteit. Het is een langzame variant van het voetbal, speciaal voor voetballiefhebbers, mannen en vrouwen, op gevorderde leeftijd. Veel teams in Nederland beoefenen deze sportieve activiteit. Iedereen kan deelnemen aan Walking Football, welk niveau dan ook.

Altijd al graag tegen een balletje aan willen trappen? Wilt u lekker in beweging zijn? De trainingen zijn elke dinsdag en vrijdag van 10:00-11:00 uur. Zo nu en dan worden er ook toernooitjes gespeeld, hier wordt onderling afgestemd wie hier aan deelnemen.

Speciale regels

Walking Football is voetbal met aangepaste regel; sprinten, rennen of joggen alsmede lichamelijk contact is niet toegestaan. De bal blijft ook onder kniehoogte. Dit betekent dat balvaardigheid en spelinzicht de boventoon voeren. Er wordt zonder keepers gespeeld en de afmetingen van het veld zijn aangepast.

Gezellig

Naast het sporten is gezelligheid ook belangrijk. Na de activiteit is het mogelijk om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Walking Football is een ideale manier om lekker in beweging te blijven, maar ook hartstikke leuk, sociaal en gezond.

Voor meer informatie kunt u mailen naar Christopher Manuputty: cmanuputty@teamsportservice.nl.