HomeNieuwsGezellige Buurtwandeling Monnickendam!

Gezellige Buurtwandeling Monnickendam!

Op vrijdag 27 september vertrokken maar liefst 27 mensen vanaf SCC de Bolder voor een gezellige (rollende) wandeling door Monnickendam. De wandeling werd in het kader van de Burendag en de Nationale Sportweek georganiseerd door SCC de Bolder in samenwerking met Team Sportservice Zaanstreek-Waterland. Het was een sportieve ochtend waar gezelligheid en het ontmoeten van mensen voorop stond.

Vanaf 9:30 uur stond de koffie en thee klaar in de Bolder en om 10:15 startte de wandeling. Het was een leuke en gevarieerde groep. Zo wandelden en rolden er bewoners van Swaensborch en Philadelphia mee. Ook waren er verschillende vrijwilligers, welke zich aangemeld hadden om de rolstoelen voort te duwen.

De eerste stop was bij het Groene Hart. Hier stond de Buurtsportcoach Christopher Manuputty van Team Sportservice klaar met sportieve activiteiten, waar ook de hersens gekraakt werden en vooral veel gelachen en samengewerkt werd.

De tweede stop was bij OBS de Gouwzee, waar de leerlingen een geweldig optreden lieten zien. Het was prachtig om deze verschillende mensen met elkaar te zien dansen en zingen. Het was zoals de leerlingen zongen: jij en jij zijn samen één!

De laatste en langste stop was bij eetcafé de Ouwe Blauwe. Waar een overheerlijk, welverdiend kopje koffie met een appelpunt klaar stond. Sociaal cultureel werker Angela Kroon en Buurtsportcoach Rosa Schouten hadden zich omgetoverd tot quizmasters en er volgde een leuke quiz met vragen over onder andere de gemeente Waterland. Nadat de enige echte Burendag 2019 Trofee uitgereikt was aan het winnende team zat de geslaagde Buurtwandeling er op. Iedereen heeft genoten van deze fantastische, sportieve ochtend!