HomeNieuwsGedeeltelijke lockdown heeft ook gevolgen voor de sport

Gedeeltelijke lockdown heeft ook gevolgen voor de sport

Op 13 oktober 2020 heeft het kabinet een gedeeltelijke lockdown aangekondigd ter bestrijding van het coronavirus. Ook voor de sport gelden vanaf 14 oktobeer gaan nieuwe maatregelen gelden die op 14 oktober 22.00 uur in gaan.

Coronamaatregelen sport

De nieuwe maatregelen houden in iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties.

Per 29 september mocht er al geen publiek meer aanwezig zijn bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs en werden de sportkantines gesloten. Ook de douches en kleedkamers blijven gesloten.

Uiteraard geldt nog steeds: blijf thuis bij klachten en laat u testen.

Een overzicht van alle geldende maatregelen is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Voor sportverenigingen geldt nog steeds dat zij gebruik kunnen maken van ondersteuning. Wij hebben de belangrijke tips voor u op een rij gezet.

Bereikbaarheid Team Sportservice

De medewerkers met een kantoorfunctie bij Team Sportservice werken zoveel als mogelijk vanuit huis. Als u contact met ons wilt opnemen kunt u dit doen per email.