HomeNieuwsEnthousiast rollend door Monnickendam

Enthousiast rollend door Monnickendam

Rolstoelwandeling in Week tegen Eenzaamheid

“Gewoon een gezellige dag”, “lekker even naar buiten”, en “misschien zie ik wel oude bekenden?”, zomaar wat uitspraken van enthousiaste senioren en verstandelijk beperkten tijdens de rollende wandeling, afgelopen vrijdag. “Dit initiatief is genomen door WonenPlus Waterland, De Bolder en Team Sportservice Zaanstreek-Waterland. Het idee is ontstaan om in de Week tegen Eenzaamheid mensen te stimuleren tot ontmoeting”, aldus Angela Kroon, sociaal-cultureel werker bij De Bolder.

En dat lukte deze dag uitstekend. Er werd bij de koffie en thee al heel wat gelachen en gekletst. Mevrouw Marsman (94), een van de oudste deelnemers van deze dag was enthousiast: “Ik ben al zo lang niet meer in De Bolder geweest. Ik zat hier vroeger op volksdansen. Ontzettend gezellig. Misschien zie ik nog iemand van vroeger!” Ook mevrouw Polman Koopmans, mevrouw Duffels en mevrouw de Graaf genoten van de gezelligheid. “Heerlijk zo een dagje weg!” Na de koffie met koek was het tijd voor de ‘rollende wandeling’. Een feestje voor sommige bewoners van Swaensborch, de woongroep van Philadelphia, genodigden van de Zonnebloem en buurtbewoners. “Burendag moet immers ook gevierd worden”, aldus Kroon.

Rolstoelen geparkeerd

De genodigden genoten zichtbaar van de activiteit en de buitenlucht. Maar wie dacht met een rollende wandeling een beetje uit te rusten, had het mis. Sportservice Zaanstreek Waterland had sportieve activiteiten voor de club in petto. Zo werden halverwege de wandeling de rolstoelen geparkeerd op het natte gras om vervolgens met ballen, pionnen en frisbees sportief aan de slag te gaan. Riek de Graaf bleek een natuurtalent. “Vroeger waren wij altijd in de weer met balsporten. En mijn man was keeper bij Monnickendam”, lacht ze.

Optreden en lunch

Na de sportieve activiteiten werd er een bezoekje gebracht aan basisschool De Gouwzee. De kinderen hadden daar drie leuke optredens in petto voor het rollende publiek. Zowel jong als oud genoot. Na het optreden was het nog tijd voor een stukje historisch Monnickendam om vervolgens met z’n allen terug te keren voor een heerlijke gezamenlijke lunch. “Een hele, leuke, mooie dag”, aldus Kroon.

  
Gepubliceerd door Rodi Media – redacteur Shelly Zuizewind