HomeNieuwsEerste uitreiking beweegtassen bij Zorgcirkel Edam-Volendam

Eerste uitreiking beweegtassen bij Zorgcirkel Edam-Volendam

De beweegtassen voor woonzorginstellingen van Team Sportservice zijn nog amper geïntroduceerd of de eerste 8 tassen zijn al in gebruik genomen. Deze Fit en Easy-tassen zijn afgelopen week door buurtsportcoach Leonie Koorn afgeleverd bij de Zorgcirkel in gemeente Edam-Volendam.

Introductieles

Leonie heeft de begeleiders tijdens de introductieles kennis laten maken met de mogelijkheden van de materialen uit de tas. Daarbij is ook uitgelegd hoe de 24 beweegkaarten die in de tas zitten werken. De begeleiders kunnen nu tijdens de dagbesteding, na het koffierondje of op huisbezoek een beweegmomentje organiseren voor de bewoners.

Beleving en plezier

De Zorgcirkel Edam-Volendam heeft bewust gekozen voor de Fit en Easy tas. De bewoners kunnen nu zittend en aan tafel alle oefeningen uitvoeren. Leonie Koorn: ‘Zodra je de tas uitpakt zie je het meteen dat bewoners en personeel enthousiast en nieuwsgierig worden van alle kleuren die tevoorschijn komen. Tijdens de oefeningen staan beleving en plezier centraal. Bij locatie de Seevanck in Oosthuizen was er zelfs een nieuwsgierige bewoner waar we meteen de opdrachten mee konden uitproberen. En dat was geslaagd! Het leek wel een feestje!’

Interesse in een beweegtas?

Heb jij of de organisatie waar jij werkt interesse in een van de tassen? Of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Team Sportservice via zaanstreekwaterland@teamsportservice.nl of klik op deze link.