HomeNieuwsEen beperking, geen probleem om te zeilen. Kom langs om het zelf te ervaren

Een beperking, geen probleem om te zeilen. Kom langs om het zelf te ervaren

Vol enthousiasme zijn op 10 zeildagen de vrijwilligers van Sailability Hoorn al vroeg in touw op de haven om alles voor de zeilers van die dag in gereedheid te brengen.

Zeilers met een lichamelijke of geestelijke beperking kunnen bij Sailability terecht om te leren zeilen,  zelfstandig het water op te gaan in een eenpersoonsboot of gezellig met een instructeur te zeilen in een Hansa 303.

Sinds 2018 beschikken ze in Hoorn ook over twee snelle boten voor ervaren zeilers.  Ben je wel in voor wat spektakel dan is de Skud 18 jouw boot! Bekijk hier een sfeerimpressie van deze boot.

Het is dit jaar is bij Sailability Hoorn het zesde seizoen dat er wordt gezeild in aangepaste boten die bovendien niet kunnen omslaan. In 2014 is gestart met twee boten en inmiddels is de vloot uitgebreid naar vijf.

Wil je wel eens proberen hoe het is om bij Sailability te zeilen? De eerste keer is gratis! In 2019 zijn de zeildagen op zondag  14 april, zaterdag  4 mei, zaterdag 11 Mei, zaterdag 15 juni, zaterdag 29 juni, zaterdag 13 juli, zaterdag 27 juli, zaterdag 10 augustus, zaterdag 24 augustus, zaterdag 7 september en zaterdag 21 september.

Sailability kun je vinden bij WSV Hoorn, Julianapark 1 in Hoorn.

Meer info en video’s zijn te vinden op de website (onder de tab: Zeilles) of op de Facebookpagina van Sailability Hoorn.