HomeNieuwsCognitieve Fitness – Train je lijf én je brein!

Cognitieve Fitness – Train je lijf én je brein!

U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness in sporthal de Seinpaal in Volendam. De cursus is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezonder lichaam en geest door het beperken en vertragen van functieverlies.

Cognitieve Fitness Edam Volendam (flyer)

Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de hersenen. Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en het stimuleert het aantal verbindingen tussen hersencellen. Daarom biedt Team Sportservice een cursus Cognitieve Fitness aan. Deze cursus bevat 15 lessen, waar fysieke inspanning gecombineerd wordt met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De cursus wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid. 

De drie elementen van cognitief fitness

 • Inspanning
  Een combinatie van spierversterkende oefeningen die de hartslag en ademhaling verhogen. Dit heeft een positief effect op hartslag, bloeddruk, gewicht en stemming.
 • Uitdaging
  We moeten de hersenen prikkelen en stimuleren om deze in goede staat te houden: ‘Use it or lose it’. Cognitieve fitness bevat uitdagende oefeningen gericht op geheugen, aandacht, concentratie, logica en (ruimtelijk) inzicht.
 • Ontspanning
  Stress is een vijand van de hersenen, het kan leiden tot afbraak van hersencellen. Het element ontspanning maakt gebruik van ademhalingstechnieken en mindfulness oefeningen.
  Cognitieve fitness Train je lijf én je brein. U wilt uw lichaam en hersenen toch ook fit houden? Doe mee met de (bewezen effectieve) cursus Cognitieve Fitness.

Waar en wanneer 

De 15-weekse cursus is elke maandag van 10:00 tot 11:30 uur in sporthal de Seinpaal, Harlingenlaan 23 in Volendam. Maandag 10 januari 2022 starten we met een GRATIS kennismakingsles.   

Kosten 

De kosten van de 15-weekse cursus zijn € 69,-.  

Meer info en aanmelden 

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Leonie Koorn van Team Sportservice: lkoorn@teamsportservice.nl of bel naar 0229 – 28 77 00.