HomeNieuwsBeweegtasjes voor 60-plussers groot succes!

Beweegtasjes voor 60-plussers groot succes!

In de gemeente Waterland zijn de afgelopen week 300 beweegtasjes voor thuis uitgedeeld aan 60-plussers. Dit was een initiatief van Fysiogroep Waterland, Zorg voor Waterland, RSWP (WonenPlus), SCC De Bolder en Team Sportservice. De beweegtasjes zijn enorm enthousiast ontvangen!

Fitheidstest & Beweegmarkt

De jaarlijkse Fitheidstest & Beweegmarkt voor 60-plussers kon dit jaar vanwege het coronavirus niet doorgaan. Als alternatief hadden de eerdergenoemde partijen beweegtasjes voor thuis samengesteld. Zo kunnen de mensen thuis toch in beweging blijven, want juist in deze tijd is de fitheid belangrijker dan ooit!

Divers aanbod

Alle 300 beschikbare beweegtasjes waren binnen 4 weken gereserveerd. De inhoud van het beweegtasje bestond o.a. uit een dynaband, leskaarten met oefeningen voor thuis, een kookboekje met gezonde recepten en tegoedbonnen voor diverse beweegactiviteiten.

Positief ontvangen

De beweegtasjes werden enthousiast ontvangen, zo blijkt ook uit de reacties na afloop. “Het is een bijzonder initiatief voor de 60+ van de gemeente Waterland, geweldig.” en “Heel hartelijk dank voor het beweegtasje! Ja hier hebben we wat aan!” waren twee van de vele leuke reacties.

Sponsoren bedankt!

Namens de organisatie worden de sponsoren enorm bedankt! De beweegtasjes werden mede mogelijk gemaakt door:

– Fysiogroep Waterland – Fitstudio Waterland
– De Zorgcirkel – Deen Monnickendam
– Evean – Fysiotherapie Ooster Ee
– Buurtzorg – Tai Chi Well
– RSWP (WonenPlus) – Doe Het Zelf Centrum De Jong B.V.
– SCC De Bolder – Diëtistenpraktijk Suus
– Team Sportservice – Rabobank Waterland & Omstreken
– Vispaleis Klein Volendam – Autobedrijf Boom

We hopen alle 60-plussers volgend jaar te zien bij de Fitheidstest & Beweegmarkt!