HomeNieuwsActiviteiten en evenementen 2021 Edam-Volendam

Activiteiten en evenementen 2021 Edam-Volendam

Naar aanleiding van de kennismakingsgesprekken van buurtsportcoaches Mark en Rosa, waarin zij al een eerste behoeftepeiling hebben gedaan, worden de volgende projecten en bijeenkomsten georganiseerd/ondersteund in samenwerking met vele andere partijen en organisaties, waaronder Sportkoepel en de gemeente:

Inspiratiesessie Sportakkoord
Voor sport- en beweegaanbieders, welzijnsorganisaties, onderwijs
Edam-Volendam heeft een lokaal sportakkoord. We willen verder inhoud aan dit sportakkoord geven samen met u, voor alle inwoners van de gemeente. Dit betekent dat we alle sport -en beweegaanbieders, welzijnsinstellingen en het onderwijs uitnodigen om mee te praten en na te denken over hoe het sportakkoord er verder uit moet komen te zien. Het is dus belangrijk dat je meedoet! Ben je geïnteresseerd? Meld je dan via onderstaand formulier vast aan voor de bijeenkomst die in de maand april gepland staat. We houden je op de hoogte van de definitieve datum!

Scholing Gedrag (G)een Probleem
Voor sportinstructeurs en trainers
Hoe ga je om met gedragsproblematiek binnen de jeugdsport? En wat kun je aanpassen binnen je training om beter aan te sluiten bij deze jonge sporters? In deze cursus gaan we op zoek naar passende oplossingen voor sporters en trainers. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan via onderstaand formulier vast aan voor de scholing die in de maand mei gepland staat. We houden je op de hoogte van de definitieve datum!

Sportcafé gezond- en veilig sportklimaat
Voor sportverenigingen
Jaarlijks organiseren we een aantal sportcafés waarin we met en voor jou een aantal actuele thema’s bespreken. In het sportcafé gezond- en veilig sportklimaat nemen we je mee in wat dit voor jou als sport- en beweegaanbieder betekent, maar vooral wat het voor jou kan opleveren. Een aantal interessante gastsprekers vertellen hier in het sportcafé meer over. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan via onderstaand formulier vast aan voor de bijeenkomst die in de maand juni gepland staat. We houden je op de hoogte van de definitieve datum!

Workshop 50+ sport
Voor sportverenigingen
Hoe organiseert jullie vereniging (sport)aanbod voor 50plussers? Ben je bewust van de mogelijkheden? Wellicht als geheel nieuwe doelgroep voor de club óf om nog meer 50plussers aan de club te binden? Wie zijn ze en wat willen ze? Kan je het sportaanbod meer kenbaar maken of misschien iets nieuws opzetten? Wellicht samen met sportverenigingen van andere takken van sport? Ben je geïnteresseerd? Meld je dan via onderstaand formulier vast aan voor de workshop die in de maand juni gepland staat. We houden je op de hoogte van de definitieve datum!

Nationale Balkon Beweegdag
Voor ouderen
Op vrijdag 4 juni organiseert het Nationaal Ouderenfonds de tweede Nationale Balkon Beweegdag! Wij doen hier aan mee en organiseren bij woon- en zorglocaties het meest toegankelijke evenement van het jaar voor álle ouderen. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan via onderstaand formulier vast aan. We houden je op de hoogte!

Sportclinics
Voor mensen met verstandelijke beperking
Vind jij het moeilijk om een geschikte sport te vinden, of lijkt het je gewoon leuk om een aantal verschillende sporten te proberen? Door middel van clinics van lokale sportverenigingen met passend aanbod, verlagen wij de drempel om uiteindelijk lid te worden van een sportvereniging. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan via onderstaand formulier vast aan voor de clinics. We houden je op de hoogte van de definitieve data!

Fit- & Vitaaldag 60+
Voor 60-plussers
Het is belangrijk om gezond en fit te blijven. Dit kan door een gezonde leefstijl aan te nemen en te behouden. De Fit- en Vitaaldag 60+ is een gezellige, sportieve dag voor 60-plussers. Je kunt jouw fitheid laten meten door professionals, verschillende sporten van lokale sportverenigingen uitproberen, er is een gezonde maaltijd en je kunt rekenen op goede adviezen van professionals. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan via onderstaand formulier alvast aan voor dit spektakel in september. 

BewegenWerkt
Voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt
In samenwerking met BewegenWerkt gaan we een sport- en leefstijlproject opzetten, waarin structuur en een gezonde leefstijl centraal staat. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan vast aan, via onderstaand formulier.

Beweegboxen
Voor bewoners van woon- zorginstellingen
Een box vol met klein sport- en beweegmateriaal en beweegkaarten, waar bewoners zelf mee aan de slag kunnen. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Structureel sportaanbod
Voor bewoners van woon- zorginstellingen
Op een aantal woon- zorginstellingen wordt structureel sportaanbod geboden. Ook geïnteresseerd? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Aanmelden activiteiten/evenementen 2021 Edam-Volendam

    Zodra er meer informatie over bekend is, ontvang je hier meer informatie over!