HomeNieuwsAangepastsporten.info verhuist naar Unieksporten.nl

Aangepastsporten.info verhuist naar Unieksporten.nl

Nog verder over onze grenzen heen kijken. Het Noord-Hollandse aangepastsporten.info van Sportservice Noord-Holland heeft zich vanaf donderdag 15 februari aangesloten bij Unieksporten.nl. Deze website is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport en geeft een overzicht van het landelijke aanbod voor de aangepaste sporter. Hierin kon het aanbod van onze Noord-Hollandse gemeenten natuurlijk niet ontbreken. Sportservice blijft in de regio het aanspreekpunt voor het aangepast sporten.

Hoe werkt Uniek Sporten?Uniek Sporten bestaat uit een app en de website www.unieksporten.nl waar je op criteria als soort beperking(en), plaats en sport kan zoeken. Het aanbod is van sportaanbieders die naast hun reguliere aanbod ook aanbod voor mensen met een beperking hebben of is van gespecialiseerde sportaanbieders. Ook staat op de website per gemeente lokale informatie en regelgeving. Sportservice Noord-Holland heeft samen met sportaanbieders in Zaanstreek-Waterland de laatste maanden het actuele aanbod van aangepaste sporten ingevoerd in de database van de website Uniek Sporten.

Naast de basisinformatie vind je op de website ook informatie over bijvoorbeeld aangepast vervoer, aanbod van maatjes als begeleider en over financiële tegemoetkomingen om met een beperking te kunnen gaan sporten. Vanzelfsprekend is de lettergrootte op de website makkelijk aan te passen. Ook via de websites van Sportservice Noord-Holland, Spurd & Sportsupport is de website Uniek Sporten bereikbaar.

Persoonlijk adviesNa 15 februari vervalt de website aangepastsporten.info. Wat blijft is de mogelijkheid van een gratis persoonlijk sportadvies van de specialist aangepast sporten van Sportservice Noord-Holland. Samen gaan jullie op zoek naar een passende sportieve activiteit passend bij jouw beperking en bij jou in de buurt.

Nieuw aanbod?Ook voor ondersteuning van verenigingen met een aangepast sportaanbod blijft de regiomedewerker van Sportservice Noord-Holland het aanspreekpunt. Ben jij geïnspireerd door het aanbod op de website van Uniek Sporten of wens je ondersteuning bij het opzetten van nieuw of bestaand sport- en beweegaanbod? Neem dan direct contact op met de regiomedewerker aangepast sporten. De regiomedewerker aangepast sporten in jouw regio is bereikbaar op tel 0299 650 560 of via ktiggelman@sportservicezaanstreekwaterland.nl.

Waarom over (gemeente)grenzen heen?Het is moeilijk, of zelfs onmogelijk, om op gemeentelijk niveau het aangepast sporten te organiseren. Dit omdat vaak binnen een gemeente niet genoeg mensen wonen met dezelfde beperking die dezelfde sport willen beoefenen. Sportservice Noord-Holland signaleerde dit zo’n 20 jaar geleden en startte daarom het regionaal verband aangepast sporten met de website www.aangepastsporten.info. Samenwerken met Uniek Sporten ziet Sportservice als een mooie volgende stap. Steffen van der Pol, projectmedewerker van Sportservice Noord-Holland: “met de samenwerking kunnen we de kwaliteit van het aanbod en de ondersteuning blijven garanderen in Noord-Holland terwijl de sporter met een beperking nog meer mogelijkheden krijgt om goed en toegankelijk sportaanbod te vinden.”