HomeNieuwsVoetbal voor jongeren met autisme

Voetbal voor jongeren met autisme

Sinds enige tijd heeft voetbalvereniging RKVV Zwaagdijk een speciaal team opgericht voor jongeren met een stoornis in het autistisch spectrum. Jongens en meisjes vanaf 15 tot 25 jaar zijn van harte welkom om het team te komen versterken.

Het idee om dit team samen te stellen is ontstaan op een woongroep in Zwaagdijk. De jongeren vielen buiten de groep in de reguliere voetbalelftallen maar functioneerden ook niet in een G-team. Vijf spelers rond de leeftijd van 15 jaar trainen inmiddels iedere maandag met veel plezier. Onder leiding van twee trainers en een ervaren begeleider wordt er vooral gewerkt aan samenspel en succesbeleving. Zo nu en dan wordt er deelgenomen aan toernooitjes.

Dit speciale team traint op maandagavond van 19.30-20.30 uur bij RKVV Zwaagdijk, Toernooiveld 8 in Zwaagdijk. Heb je interesse om ook eens te komen trainen en te zien of het team jou past? Bel of mail dan met Hellen Piel op (06) 508 808 33 of (0229) 50 59 75 of e-mail. Je mag altijd een paar keer komen meetrainen om te zien of het iets voor je is.

Voor overige vragen over aangepast sporten in de regio West-Friesland kun je contact opnemen met regiomedewerker aangepast sporten, Mariska Bakker op (0229) 28 77 04.