HomeNieuwsIn beweging tijdens de Sportproeverij 

In beweging tijdens de Sportproeverij 

In beweging blijven is belangrijk. Helaas is dat nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen bereiken bijvoorbeeld nooit de sportschool, omdat ze het niet kunnen betalen, misschien niet durven of in een sociaal kwetsbare positie zitten. Om die reden hebben vijf lokale organisaties in Enkhuizen de krachten gebundeld en komt er een tweede editie van de Sportproeverij. Kom jij 3 mei ook met ons mee sporten/bewegen?  

De Sportproeverij

De Sportproeverij is een sportieve ochtend, georganiseerd door de Baanbreker, Leviaan, de Huiskamer van Enkhuizen, Esdégé Reigersdaal en Team Sportservice, waarin verschillende sport- en beweegaanbieders een workshop aanbieden in sporthal de Sprong. Zo kan er kennis gemaakt kan worden met diverse vormen van sport en bewegen. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld boksen, yoga, volleyballen en fitnessen.

Buurtsportcoach Fleur de Wit van Team Sportservice: ,,Het is ontzettend belangrijk dat er ook voor deze doelgroep sport en beweegmogelijkheden zijn. In een aantal gemeenten, zoals Purmerend, zijn al goede voorbeelden. Hoe mooi zou het zijn als er in Enkhuizen ook een groep gevormd kan worden die wekelijks met elkaar beweegt. Sport en bewegen is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar heeft ook positieve effecten op de gemoedstoestand, emoties en het geloof in eigen kunnen.” 

Voor wie?

De Sportproeverij is bedoeld voor inwoners die door problemen drempels ervaren in het huidige aanbod en niet mee kunnen komen, maar wel willen (blijven) bewegen. Dit kunnen psychische of mentale problemen zijn, een (lichamelijke en/of verstandelijke) beperking, eenzaamheidsklachten en beginnende dementie.  

Tijd en locatie

Vrijdag 3 mei
10.00 – 12.00 uur
Gymzaal de Sprong in Enkhuizen

Aanmelden

Lijkt het jou leuk? Dan ben je van harte welkom! Aanmelden kan via info@baanbrekerenkhuizen.nl of 0228 – 317416.