HomeNieuwsKids of Iron: hét sportevent voor kids in een nieuw jasje

Kids of Iron: hét sportevent voor kids in een nieuw jasje

Zaterdag 22 juni is het weer zover: de Kids of Iron. En wij zeggen weer, want het evenement wat voorheen IRONKIDS heette, bestaat al een tijdje, maar is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Voor het eerst is de organisatie volledig in handen van Stichting Westfriesland Events en daarom de nieuwe naam: Kids of Iron. Alle kinderen van 6-15 jaar uit heel Westfriesland zijn welkom om (weer) mee te doen.

Zaterdag in plaats van vrijdag

Niet alleen een nieuwe naam, maar ook de dag is anders. Voorheen was het event op vrijdagmiddag en de komende editie is dit op zaterdag. Om 11.00 uur start de eerste groep van 6-7-jarigen. De laatste groep van 12-15-jarigen start om 13.45 uur en sluit vervolgens de dag af. De jongste twee groepen doen een run-bike-run parcours en de oudste twee groepen leggen het parcours naast fietsend en rennend ook zwemmend af.

Nieuwe hoofdsponsor

Enthousiast laat projectleider Jordi Meester weten dat er ook een nieuwe hoofdsponsor is: Rinkel en Smit Bouw. “Er zijn veel wijzingen ten opzichte van eerdere edities en dat zorgt ervoor dat we het event dit jaar een kwaliteitsimpuls kunnen geven. We mikken door de zaterdag ook op meer deelnemers en we zijn ontzettend blij met Rinkel en Smit Bouw als hoofdsponsor. Zij zijn sportminded en doen graag iets voor kinderen uit de regio. Samen met Rinkel en Smit kunnen we het event de komende jaren verder ‘uitbouwen’.”

Locatie

Een van de dingen die onveranderd is gebleven is de locatie. Het event is net als voorgaande jaren bij het schelpenstrandje in het Julianapark van Hoorn. Alle deelnemende kinderen krijgen naast een medaille ook een speciaal Kids of Iron t-shirt. Meer informatie en inschrijven kan via: www.kidsofiron.nl