HomeNieuwsGratis beweegtas voor Hilversumse kinderen

Gratis beweegtas voor Hilversumse kinderen

In samenwerking met Bink Kinderopvang en JOGG-Hilversum is Team Sportservice ‘t Gooi een nieuw initiatief gestart voor de Hilversumse jeugd. Afgelopen week zijn er 200 tasjes samengesteld met sport- en spelmateriaal voor kinderen van 2-12 jaar. Deze tasjes worden uitgedeeld aan gezinnen met beperkte financiële middelen. 

Natuurlijk zijn er in deze tijd op internet veel beweegtips en uitdagingen te vinden. Echter realiseren wij ook dat het hebben van een computer niet in alle gezinnen vanzelfsprekend is. Soms is er ook niet genoeg sport- en spelmateriaal aanwezig voor de kinderen. Bovendien stimuleert (buiten)speelgoed om kinderen juist weer vaker buiten te spelen en creatief bezig te zijn. 

Stoepkrijt, springtouw en Gruffalo prentenboek

De tasjes zijn gevuld met o.a. stoepkrijt, een springtouw, bal, frisbee, JOGG-kleurplaat en een Gruffalo prentenboek. De buurtsportcoaches van Bink hebben beweegkaarten ontwikkeld met tips om de materialen uit de tas te gebruiken. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door een financiële ondersteuning van o.a. de Rotaryclub Hilversum en het Jeugdfonds Sport & Cultuur 

Plezier en ontspanning, juist in deze tijd!

Vanaf 21 april worden de tasjes op gepaste wijze bij de gezinnen langs gebracht. Alexandra Ochsendorf, JOGG-Hilversum legt uit: Wij hopen hiermee bij te dragen aan de dagelijkse hoeveelheid beweging, maar ook om plezier en ontspanning te bieden voor de kinderen. Juist ook in deze tijd!”. Dat er genoeg vraag is voor de tasjes blijkt wel uit de vele reacties. Na 2 dagen staat de teller al op 149 aanvragen.  

Meer informatie? Neem contact op met JOGG-regisseur Alexandra Ochsendorf, aochsendorf@teamsportservice.nl of 06-11421327.