HomeJOGG-Hilversum

JOGG-Hilversum

De gemeente Hilversum heeft zich in 2016 aangesloten bij het landelijke Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De reden hiervoor is dat de gemeente een gezonde leefstijl bij kinderen en jongeren wil versterken en stimuleren. Om dit te coördineren is een JOGG-regisseur aangesteld in dienst van Team Sportservice.

De JOGG-regisseur werkt samen met de basisscholen in Hilversum. In eerste instantie zal dit vooral in de wijken Noord en Noordoost zijn. De ambitie van de JOGG-regisseur is om op zo veel mogelijk basisscholen in deze wijken het drinken van kraanwater en het eten van gezonde pauze hapjes te bevorderen. In overleg met de school wordt gekozen op welke manier dat zal gebeuren, dit kan door het geven van bijvoorbeeld water of smaaklessen, maar ook door het geven van informatie over een gezonde leefstijl aan de ouders.

Op de middelbare scholen wordt vooral ingezet op een gezonde kantine. Hierbij wordt nauw samengewerkt met GGD Gooi en Vechtstreek.

Wilt u als school aansluiten bij JOGG-Hilversum of vindt u als ouder dat er op de school van uw kind meer aandacht zou moeten zijn voor een gezonde leefstijl? Dan kunt u contact opnemen met de JOGG-regisseurs Alexandra Ochsendorf via aochsendorf@teamsportservice.nl of 06-11421327 en Femke Roest via froest@teamsportservice.nl of 06-52624652.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, activiteiten en initiatieven van JOGG-Hilversum? Meld je dan nu aan voor de JOGG nieuwsbrief (4x per jaar)!