HomeNieuwsSubsidies scholen gezond eten en drinken

Subsidies scholen gezond eten en drinken

ubsidiewatertappunten

Gezond eten en drinken is belangrijk voor een gezonde leefstijl. Met deze gezonde gewoontes kun je niet vroeg genoeg beginnen. Jong geleerd is oud gedaan! Om kinderen al vroeg te leren om gezonde en duurzame keuzes te maken, zijn er diverse subsidies voor scholen en kinderdagverblijven. Zo is er de subsidie Watertappunt om het drinken van kraanwater te stimuleren. Met de Subsidie Jong Leren Eten komen kinderen in aanraking met informatie en activiteiten over gezonde voeding. Wil jij als school aan de slag met gezond eten en drinken? Lees dan meer over de verschillende subsidies.

Subsidie Watertappunt

Water drinken is goedkoop, lekker en gezond. Om het drinken van kraanwater te stimuleren is er de Subsidieregeling Watertappunten, voor zowel binnen als buiten! Honderden scholen kunnen een financiële tegemoetkoming krijgen voor een watertappunt op school.

Op 23 september is het Nationale Kraanwaterdag, dan start ook de inschrijving voor de subsidie. Van 23 september t/m 14 oktober 2020 kun je als school je belangstelling kenbaar maken. De stimuleringsregeling Watertappunt bestaat uit een tegemoetkoming van 75% van de kosten met een maximum van € 2.000,- per school locatie. De vergoeding is voor de aanschaf, aanleg en het onderhoud van het watertappunt. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden.

Wil je meer weten of begeleiding bij het aanvragen van de subsidie? Neem contact op met JOGG-regisseur Alexandra Ochsendorf.

Subsidie Jong Leren Eten

Wil jij als school de leerlingen meer in aanraking laten komen met kennis en activiteiten over voeding, zodat ze zelf gezonde én duurzame keuzes kunnen maken? Met als motto ‘Lekker naar buiten!’ is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor drie activiteiten: moestuinieren, koken of een excursie of gastles op het gebied van voeding.

Vanaf 1 september 2020 kun je als school je belangstelling voor deze subsidie kenbaar maken. Per school locatie kan maximaal € 2.000,- aangevraagd worden. Klik hier voor meer informatie en de voorwaarden