HomeNieuwsKinderopvang Toppie start met moestuinieren

Kinderopvang Toppie start met moestuinieren

moestuin project toppie

Alle vestigingen van kinderopvang Toppie in Hilversum zijn onlangs gestart met moestuinieren. Elke dag zijn de kinderen bezig met het kweken en verzorgen van de groenten. De zaadjes worden besproeid met water en de pedagogisch medewerkers vertellen de kinderen over de verschillende type groentes. Tijdens de wekelijkse boodschappen van de kinderopvang komen de groenten ook terug. Op die manier kunnen de kinderen ook alvast ervaren hoe de groenten er uiteindelijk uit gaan zien en hoe deze smaken. 

Moestuineren voor gezonde ontwikkeling

Kinderopvangorganisaties en het basisonderwijs kunnen via de ANMEC Natuurmediatheek een zadenpakket aanvragen. Het pakket bestaat uit duizenden zaden voor o.a. snijbiet, tomaat, andijvie en spinazie. Vanuit JOGG-Hilversum is deze actie ook in Hilversum onder de aandacht gebracht. Moestuinieren draagt bij aan een gezonde levensstijl. Het brengt kinderen in beweging, ze leren over de natuur en zien zo waar gezond voedsel vandaan komt. Inmiddels zet JOGG-Hilversum zich al 4 jaar in om gezond weer gewoon te maken. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

Kinderdagverblijf Toppie

Kinderdagverblijf Toppie reageerde enthousiast op dit initiatief. Op iedere vestiging staan inmiddels nieuwe moesstuinbakken waar de kinderen naar hartelust kunnen moestuinieren. Op de vestiging aan de Hendrik Smitstraat pronkt de moestuinbak naast de voordeur bij de ingang. De kinderen zijn superenthousiast en laten trots hun project aan de ouders zijn bij binnenkomst.  Reactie Dominique ten Hengel, werkzaam op de vestiging Hendrik Smitstraat: “Super leuk om met de kinderen te planten en ze te leren waar het voedsel eigenlijk
vandaan komt.”

Meer info?

Wil je ook op jouw kinderopvang of school aan de slag met moestuinieren of een van de andere gezonde leefstijl thema’s? Neem contact op met JOGG-regisseur Alexandra Ochsendorf voor meer informatie.