HomeNieuwsSportief succes op de 600 jaar Hilversum Walk!

Sportief succes op de 600 jaar Hilversum Walk!

Zondag 14 april was het dan zover de ‘600 jaar Hilversum Walk’ tijdens de KiKa Hiversum City Run. Het jaarlijkse hardloop event georganiseerd door LeChampion. Speciaal voor het 600-jarig bestaan van Hilversum hebben ze dit jaar 3 wandel afstanden aan het evenement toegevoegd 6, 11 en 19 kilometer. Wat meedoen aan dit evenement voor veel mensen toegankelijk maakt.  

Voorbereiding

Team Sportservice in Hilversum heeft zich ingezet om zoveel mogelijk Hilversummers te motiveren om mee te lopen met de 6 kilometer. Om zo goed mogelijk voor te bereiden op de wandeling had Ellen, buurtsportcoach wandelen, een training georganiseerd die 4 weken elke woensdag vanaf het Marktplein vertrok. Elke week verkenden de lopers een nieuwe route door Hilversum, leerden ze elkaar beter kennen en werden de kilometers opgebouwd. Met als resultaat dat ze met vertrouwen en plezier zondag aan de start verschenen.

Team 6 kilometer

Om 10:10 uur stonden ze als groep klaar om van start te gaan. Om op te vallen waren er mooie blauwe ‘Heel Hilversum Wandelt’ T-shirt uitgedeeld. Het was een mooie wandeling onder begeleiding van een aangename temperatuur en zonneschijn. De route ging via het Mediapark, langs de kinderboerderij, door het Corverbos het Bomenpark en terug naar het Marktplein. De groep finishte binnen een mooie tijd en kregen een welverdiende medaille. De deelnemers en buurtsportcoaches hebben genoten van de voorbereidingstrainingen en het evenement zelf. Wat hen betreft mag deze wandeling een blijvend onderdeel zijn van de Hilversum City Run!

Wandelaanbod Hilversum

Wil jij meer informatie over het wandelaanbod in Hilversum? Ga dan naar de pagina van de Buurtsportcoaches Wandelen in Hilversum voor meer informatie!