HomeNieuwsLokale sportakkoord Weesp en BEL-gemeenten ondertekend

Lokale sportakkoord Weesp en BEL-gemeenten ondertekend

Ondanks de coronamaatregelen hebben de sportformateuren in Weesp en de BEL-gemeenten niet stil gezeten. Samen met partners in de sport, zoals sportverenigingen en maatschappelijke organisaties, is er in deze gemeenten een mooi Lokaal Sportakkoord ontstaan. Het akkoord heeft als doel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen.  

Ambities Lokaal Sportakkoord:

In het sportakkoord staan zes ambities genoemd: 1. Inclusief sporten en bewegen, 2. Duurzame sportinfrastructuur, 3. Vitale sport- en beweegaanbieders, 4. Positieve sportcultuur, 5. Jong & Vaardig in bewegen en 6. Topsport die stimuleert.

Sportakkoord BEL-gemeenten

Geheel in de stijl van het huidige tijdperk is het Lokaal Sportakkoord  op 15 oktober op een feestelijke manier digitaal ondertekend. Met aanwezigheid van alle Wethouders, Anne Marie Kennis (Blaricum), Wilma de Boer-Leijsma (Eemnes) en Ton Stam (Laren) vormde dit moment een mooie start van het Lokaal Sportakkoord. 

Sportakkoord Weesp

Op maandag 30 november vond de digitale ondertekening plaats voor het Sportakkoord in Weesp. Na het welkomstwoord van Wethouder Sport Astrid Heijstee volgde de ondertekening en het fotomoment.  

Nu beide sportakkoorden (digitaal) ondertekend zijn, draagt de sportformateur het stokje over aan diverse werkgroepen. Zij gaan verder met de uitwerking van de ambities en kansrijke initiatieven die al tijdens de voorbereiding zijn ontstaan.  

Team Sportservice ’t Gooi is zowel in Weesp als de BEL-gemeenten betrokken bij het thema Inclusief sporten en bewegen en gaat daar samen met lokale organisaties de komende jaren uitvoer aan geven.  

Sportakkoord Huizen

Ook het Lokaal Sportakkoord van Huizen is ondertekend, lees het hier!

Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel? Neem dan contact op met regiocoördinator Aangepast Sporten Alexandra Ochsendorf