HomeNieuwsSchoolschaaktoernooi in Hilversum succesvol én gezond!

Schoolschaaktoernooi in Hilversum succesvol én gezond!

Gisteren vond het jaarlijkse schaaktoernooi voor de basisscholen in Hilversum weer plaats in de burgerzaal. Meer dan 100 leerlingen, verdeeld in 28 teams, van verschillende scholen deden fanatiek mee tijdens het toernooi.

Tussen de rondes door kregen de kinderen de mogelijkheid om “wat lekkers” te halen met de verkregen consumptiebonnetjes. Dit jaar werd er alleen water aangeboden voor de kinderen als gezonde dorstlesser. Extra leuk was dat de kinderen zelf water, gemixt met diverse soorten fruit, in een bekertje of flesje konden tappen. Dit werd dan ook veelvuldig gedaan gedurende het hele toernooi.

Naast het drinken hadden de kinderen ook de keuze uit een aantal gezonde snacks waaronder fruit, popcorn, diverse rauwkost zoals snoeptomaatjes en ontbijtkoek. Hiermee wordt de lokale JOGG-boodschap ook tijdens het schaaktoernooi in Hilversum mooi uitgedragen richting de ouders en deelnemende kinderen.

Uiteraard ging het voor velen natuurlijk ook om de winst en was het uiteindelijk de Kindercampus die met de eerste en tweede plaats naar huis ging. De derde plek was voor de Goudenregenschool Kerkelanden. Alle winnaars kregen een medaille uitgereikt uit handen van Wethouder Arno Schepers.

Met dank aan vele vrijwilligers van onder andere het Hilversums Schaakgenootschap (HSG) en de Gemeente Hilversum hebben de kinderen een leuke, sportieve middag kunnen beleven.

Voor meer informatie omtrent JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) in Hilversum kun je terecht bij Alexandra Ochsendorf, JOGG-regisseur, via 06-11421327 of aochsendorf@teamsportservice.nl.