HomeNieuwsHoogtepunten Nationale Sportweek

Hoogtepunten Nationale Sportweek

Ieder jaar in september is heel Nederland in de ban van de Nationale Sportweek. Deze week heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te inspireren om te sporten en bewegen. Dit jaar gebeurde dat van 18 t/m 27 september. Dat is al een tijd geleden, maar wij blikken graag nogmaals terug op alle gebieden in ’t Gooi waar wij actief zijn. 

Hilversum

Hilversum heeft zich tijdens de Nationale Sportweek keihard in gezet. Door middel van deze factsheet: NSW Hilversum overzicht laten wij zien wat er in de gemeente is gedaan om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. Ondanks de nodige aanpassingen door de coronacrisis was er een gevarieerd aanbod, voor een gevarieerde doelgroep. Mochten er naar aanleiding van dit bericht over Hilversum vragen zijn, dan kan er contact worden opgenomen met Femke Roest

Wijdemeren

In Wijdemeren kon iedereen, jong en oud(er), tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met verschillende sport- en beweegactiviteiten. Basisscholen en sport- en beweegaanbieders deden actief mee aan initiatieven tijdens de Nationale Sportweek. Over sommige initiatieven is al eerder een artikel geschreven. Klik op de link en lees meer:  

  • Programma ‘Ik neem je mee: ieder lid mag, als ambassadeur, iemand meenemen naar de sport-of beweegactiviteit. Zo kunnen mensen samen genieten van de positieve effecten van sport en bewegen. En wordt iemand misschien geënthousiasmeerd om de sport ook te gaan doen! 
  • Sport- en beweegfilmpjes: in samenwerking met sport- en beweegaanbieders zijn er zeven filmpjes opgenomen. Deze werden tijdens de Nationale Sportweek op verschillende basisscholen getoond. Het doel hiervan was om zoveel mogelijk kinderen in de klas te stimuleren om te gaan bewegen en om kennis te laten maken met het diverse aanbod van Wijdemeren. 
  • Sport- en beweegclinics: sport- en beweegaanbieders hebben op verschillende basisscholen tijdens de gymles clinics gegeven. Dit met als doel om zoveel mogelijk kinderen onder schooltijd te stimuleren om te gaan te bewegen en kennis te laten maken met het diverse aanbod van Wijdemeren. 
  • AH Sportactie: op initiatief van NOC*NSF en de Albert Heijn ontving in de maand oktober iedere klant bij tien euro aan boodschappen een sportvoucher. Deze kon men verzilveren bij een deelnemende sport- en beweegaanbieder. Uiteindelijk waren er in Wijdemeren twaalf deelnemende sport- en beweegaanbieders, die samen 217 activiteiten openbaar stelden/organiseerden. 

Naast deze initiatieven waren er eigen initiatieven van sport- en beweegaanbieders om zo zoveel mogelijk mensen te laten bewegen en kennis te laten maken met de verschillende takken van sport. Voor vragen over het aanbod tijdens de Nationale Sportweek in Wijdemeren kan contact worden opgenomen met Robin Van Vliet

Aangepast sporten

Sport en bewegen is voor iedereen. In ’t Gooi hebben tijdens de Nationale Sportweek diverse activiteiten plaatsgevonden om ook mensen met een beperking hiervoor te enthousiasmeren:

  • Mini-sportdag voor het Mozarthof met diverse verenigingen uit de regio. Een succes, want twee leerlingen hebben dezelfde week nog een proeftraining bij GAC gevolgd!
  • Kennismakingsles Nordic Walking, waarbij docente Riet van Engelen via laagdrempelige lessen meer mensen kennis heeft laten maken met deze sport.
  • Informatie avond Running Blind bij Tempo AV. Vanuit Stichting Running Blind wil Tempo Bussum beginnen met een regio groep voor hardlopers met een visuele beperking.
  • Uitdelen van Johan Cruyff sportpakketten bij het speciaal onderwijs (de Kleine Prins, Mozarthof, De Wijngaard en de Indon). 
  • Hilversum Actief, een sportfair waar het aangepast sporten in de regio vertegenwoordigd was bij de stand van Team Sportservice.
  • Collecte actie voor Handicap.nl bij de verenigingen in Huizen. Een mooi actie van Djoke van Marum. 

Voor vragen over het aanbod aangepast sporten tijdens de Nationale Sportweek kan contact worden opgenomen met Alexandra Ochsendorf.