HomeNieuwsNationale Sportweek in Hilversum

Nationale Sportweek in Hilversum

Rianne deelt fruit uit

Van 17 tot en met 26 september 2021 vond de Nationale Sportweek plaats. De slogan van dit jaar was ‘Sport doet iets met je’. Gedurende de week stond in de gemeente Hilversum bewegen voor iedereen centraal en zijn de watertappunten in Kerkelanden en op de Laapersweg geopend. In dit artikel lees je een verslag van de week.

Schoolkorfbaltoernooi De Corvers

Op woensdag 21 september vond het 75e schoolkorfbaltoernooi plaats bij korfbalvereniging De Corves in Hilversum. Leerlingen uit groep 4 t/m 8 van basisscholen Bavinkschool, Violenschool, Daltonschool en Goudenregenschool waren van de partij. Dat ze van tevoren tijdens de gymles goed hadden geoefend was te zien in het aantal doelpunten dat werd gemaakt!

Tijden het toernooi was JOGG-Hilversum aanwezig. Zij verzorgde de warming-up en deelde fruit uit. Tijdens de rust konden de teams fruit halen bij Rianne Schaap (JOGG-regisseur Hilversum). Ook de ouders hebben genoten van het aanwezige fruit. De winnaars kregen na afloop een extra prijs, namelijk een Drinkwaterbidon van JOGG.

Jeu des boules

Op vrijdag 17 september, de dag dat de Nationale Sportweek van start ging, hebben fanatieke 60-plussers een potje Jeu des Boules gespeeld. Onder leiding van de buurtsportcoaches 60+ en Petanque de Gooiers, was het een sportieve en gezellige middag op de banen van Bar des Boules.

ouderen aan het jeu des boulen

Nationale Kraanwaterdag Kerkelanden

Tijdens de Nationale Kraanwaterdag in Kerkelanden zijn de kinderen uit groep 4 van basisschool De Wijde Blik en Augustinusschool aan de slag gegaan met water drinken. De leerlingen konden meedoen aan twee sport- en spel activiteiten: rots en water en bewegend leren. Deze werden verzorgd door buurtsportcoach Femke van Tongeren en JOGG-regisseur Rianne Schaap. In de pauze lag de nadruk op het belang van water drinken.

kinderen met een Drinkwaterbidon in de hand

Lunchwandeling vitaliteitsweek gemeente Hilversum

Tijdens de Nationale Sportweek had de gemeente Hilversum een Vitaliteitsweek. Op woensdag 22 september liepen 15 enthousiaste medewerkers van de gemeente mee met een speciale lunchwandeling. Waarom was deze speciaal? Onder leiding van Bink buurtsportcoach Mark en JOGG-regisseur Rianne werden twee nieuwe watertappunten bezocht. Het ging om het watertappunt op de Mauritsstraat en bij de Oude Haven. Ondertussen vertelden Mark en Rianne over het belang van een gezonde leefstijl. Tijdens het wandelen kreeg iedereen een gratis Drinkwaterbidon (om meteen te vullen) en een stuk fruit.

medewerkers gemeente bij watertappunt

Afsluiting Wandelchallenge Hilversum

Lees hier over de afsluiting van de Wandelchallenge in Hilversum. De wandelaars werden na het afsluitende rondje op de atletiekbaan van Gooise Atletiek Club (GAC) verwelkomd door Bas van de Goor, oprichter van de Bas van de Goor Foundation (initiatiefnemer Wandelchallenges).

Groepsfoto wandelaars met bas van der goor

Winnaar Waterquiz

De afgelopen zomer zijn er meerdere watertappunten in Hilversum geopend. Om dit te vieren heeft JOGG-Hilversum een Waterquiz ontworpen. Op woensdag 22 september  is de winnaar bekend gemaakt. Kyra van 9 heeft een sport- en spel workshop gewonnen. Deze wordt binnenkort verzorgd door JOGG-regisseur Rianne.

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen? Neem dan contact op met onze JOGG-regisseur Rianne Schaap.