HomeNieuwsAfsluiting wandelchallenge in Hilversum

Afsluiting wandelchallenge in Hilversum

groepsfoto wandelchallenge

We kijken terug op een geslaagde afsluiting van de 5e editie van de Hilversum Wandelchallenge. Op zaterdag 25 september werd het laatste startsein voor de drie wandelroutes gegeven door Wethouder Karin Walters. De wandelaars werden na het afsluitende rondje op de atletiekbaan van Gooise Atletiek Club (GAC) verwelkomd door Bas van de Goor, oprichter van de Bas van de Goor Foundation en daarmee ook van de Nationale Diabetes Challenge.

De Wandelchallenge Hilversum

Begin mei zijn ruim 100 deelnemers enthousiast gestart aan het wandelprogramma van 20 weken. De eerstelijnszorgverleners in Hilversum hebben dit georganiseerd in samenwerking met de buurtsportcoaches. De Wandelchallenge is onderdeel van de Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation.

Nu, 20 weken later, hebben de deelnemers de voordelen van regelmatig wandelen op lichaam en geest zelf ervaren. “Ik heb twee keer corona gehad. Hierdoor was ik snel moe en had ik weinig conditie. Door mee te doen met de Hilversum Wandelchallenge heb ik mijn conditie weer op kunnen bouwen. Ik ben afgevallen en ik zit lekkerder in mijn vel”, vertelt een deelnemer enthousiast.

Watertappunt

Bij de start van de wandeling kregen alle deelnemers een goodiebag, met daarin o.a. een bidon. Deze bidon konden de deelnemers van de 5 kilometer onderweg vullen bij één van de negen openbare watertappunten: de Laapersweg (nabij station Hilversum Sportpark). Ook rondom dit watertappunt heeft kunstenaar Eric van der Vegt streetart gemaakt. De streetart is gemaakt om de bewustwording rondom drinkwater en het gebruik van de watertappunten te vergroten. JOGG-Hilversum is bij dit initiatief betrokken en was bij de wandeling aanwezig.

Het wandelen gaat door

De Hilversum Wandelchallenge stopt niet na 25 september. Tot aan de 6e editie van de Wandelchallenge in april 2022, kan elke zaterdagochtend 5, 7,5 of 10 kilometer gewandeld worden. Wil je ook beginnen met wandelen? Op de website www.wandelchallengehilversum.nl staat de meest actuele informatie over de routes, het programma en de actuele coronamaatregelen.