HomeNieuwsIn the spotlight: ‘Atty’

In the spotlight: ‘Atty’

Atty loopt bijna elke dinsdagochtend mee met de wandelgroep vanaf Wijkcentrum Lopes Dias. Wij stelden haar een aantal vragen over de voordelen die zij ervaart door te wandelen, wat zij leuk vindt aan het wandelen in deze groep en of ze vroeger ook gewandeld heeft, of dat ze wandelen pas op latere leeftijd ontdekt heeft. Atty vertelt het graag.

Een ‘buiten-kind’

“Als kind ben ik opgegroeid op het platteland van Groningen vlakbij het wad. Ik was altijd een buitenkind en ik mocht af en toe in de zomervakantie naar het wad fietsen en achter de dijken wandelen. Mits wij geen gekke dingen deden. Maar door het blauwe slib baggeren, kijken of de krabben nog leefden na hoog water. De luchten, de vogels, de schapen en de sfeer hebben mij toen al beïnvloed voor de rest van mijn leven om te wandelen!”

“Dus ik wandel omdat de natuur in al haar pracht en glorie, ook de minder mooie dagen, je hoofd leeg maakt en rust terug geeft! In 1 woord: GENIETEN”

Van de Schotse bossen naar de Hilversumse hei

“Later woonde ik in Schotland en daar moet je veel wandelen. De sfeer, de ruimte, de dalen, de luchten, de bossen en vooral de uitzichten kan ik iedereen aanraden! Terug in Nederland, hier in Hilversum en omgeving, is vooral de hei toch het allermooist en op zijn best als de heide in bloei staat.”

Dolle dinsdag damesgroep

“Na de coronatijd, ben ik toch weer op zoek gegaan naar nieuwe verbintenissen. Ik heb toen via Facebook of via Noord aan het Woord, de wandelclub op dinsdagochtend gevonden. Dat bevalt mij prima! We hebben een appgroep waarin we toch contact houden bij ziekte of andere dingen. Het is een leuke groep vrouwen die steeds verder groeit. Zo leer ik steeds nieuwe mensen kennen in de buurt. Kan het iedereen aanraden om toch te blijven uitproberen wat bij je past!”

Groetjes,
Atty

Meewandelen met de wandelgroep? Neem contact op met Miranda