HomeNieuwsHilversum opent 4e Leefstijlloket!

Hilversum opent 4e Leefstijlloket!

Op dinsdag 21 mei is het vierde Leefstijlloket van Hilversum in Wijkcentrum De Kruisdam (De Meent 5) geopend. Het Leefstijlloket is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Hilversum, Team Sportservice, de Regionale Huisartsen Organisatie Gooi en Omstreken (RHOGO) en Versa Welzijn. 

Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur is er een inloopspreekuur voor geïnteresseerden bij het Leefstijlloket. Het Leefstijlloket is gratis en toegankelijk voor alle volwassenen van Hilversum die vragen hebben over een gezonde(re) leefstijl en bewegen.

Buurtsportcoach Leefstijl & Valpreventie

De inloopspreekuren worden georganiseerd door de buurtsportcoach Leefstijl & Valpreventie, een professional in de wijk op het gebied van gezonde leefstijl en bewegen met overzicht over alle mogelijkheden om jouw leefstijl te veranderen. Tijdens de inloopspreekuren worden in een persoonlijk gesprek jouw wensen en behoeftes in kaart gebracht. Samen wordt vervolgens gekeken naar een passend aanbod. Dit kan zijn in de vorm van een leefstijlinterventie, laagdrempelig sport- en beweegaanbod of een sociale activiteit.

Veilig Bewegen

In samenwerking met Gemeente Hilversum en Eerstelijn Hilversum coördineert Team Sportservice de ketenaanpak valpreventie. Het doel is om het valrisico onder thuiswonende senioren (65 jaar en ouder) terug te dringen. De buurtsportcoach Leefstijl & Valpreventie organiseert gratis valrisicotesten vanuit het Leefstijlloket. Op basis van de uitslag word je geïnformeerd over (onnodig) valrisico en begeleid naar een erkende valpreventieve interventie.

Meer informatie

Voor meer informatie over het Leefstijlloket in de Hilversumse Meent zie de pagina van het Leefstijlloket of neem contact op met Florien Heijne, buurtsportcoach Leefstijl & Valpreventie Team Sportservice, via fheijne@teamsportservice.nl of 06 23 65 60 17.