HomeNieuwsEerste bijeenkomst Wij Buurtsportcoaches in ’t Gooi

Eerste bijeenkomst Wij Buurtsportcoaches in ’t Gooi

Op maandag 13 januari zijn buurtsportcoaches uit de regio ’t Gooi voor het eerst bijeengekomen voor een presentatie van Wij Buurtsportcoaches. Deze bijeenkomst werd na afloop van het Uniek Sporten evenement gehouden in sporthal de Wolfskamer, Huizen. Dit is de eerste keer dat buurtsportcoaches uit de regio zijn geïnformeerd over het bestaan van dit landelijke netwerk.

Wij Buurtsportcoaches is het landelijke netwerk voor alle sport- en beweegprofessionals die onder de Brede Regeling Combinatiefuncties vallen. Het netwerk is voor en door buurtsportcoaches opgezet.

Lisette van Dee, ambassadrice van Wij Buurtsportcoaches, vertelt over de voordelen voor buurtsportcoaches om zich aan te sluiten bij het netwerk. Een greep uit de activiteiten waar Wij Buurtsportcoaches zich mee bezig houdt:

  • Ervoor te zorgen dat buurtsportcoaches van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren door (digitale) ontmoetingen te faciliteren;
  • Met buurtsportcoaches en betrokken partijen een basisnorm voor kwaliteit vast te stellen;
  • Jaarlijkse benoeming voor “Buurtsportcoach van het Jaar” met feestelijke uitreiking
  • Volwaardige gesprekspartner te zijn voor het ministerie van VWS, opleiders en andere stakeholders waarbij we de belangen van de beroepsgroep vertegenwoordigen.

Als buurtsportcoach aansluiten bij Wij Buurtsportcoaches? Abonneer je dan op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en themabijeenkomsten. Door het platform kom je met andere buurtsportcoaches in contact en kun je informatie uitwisselen en tips aan elkaar vragen. Er is al zo veel kennis die op deze manier beter en makkelijker gedeeld kan worden. Ook stelt het platform je in de gelegenheid om zelf onderwerpen en cases aan te dragen en te bespreken.

Het bestuur van Wij Buurtsportcoaches en de ambassadeurs vinden dat we als buurtsportcoaches zelf aan tafel moeten komen bij de ontwikkeling van sport- en beweegbeleid. Onze droom is dan ook dat een volgende versie van het Sportakkoord door ons wordt mede ondertekend en dat tenminste 2/3 van de beroepsgroep zich dan bij ons heeft aangesloten!

Meer informatie

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ga voor meer informatie naar www.wijbuurtsportcoaches.nl. Heb je een vraag over Wij Buurtsportcoaches? Neem contact op met Lisette van Dee, e-mail: lisette@wijbuurtsportcoaches