HomeNieuwsOnline training ‘Doortrappen voor professionals’

Online training ‘Doortrappen voor professionals’

dootrappen

Het projectteam Doortrappen verzorgt maandagavond 19 oktober van 19.30 – 21.15 uur een gratis online training. ‘Doortrappen voor professionals’. Deze training is speciaal voor (eerstelijns) sport-, welzijns- en zorgprofessionals uit Wijdemeren: die werken met senioren, aan de slag willen met fietsende senioren, meer willen weten over het voorkomen van valincidenten op de fiets én senioren willen adviseren over veilig fietsen.

Veel professionals komen in hun eigen omgeving steeds vaker ouderen tegen die willen blijven fietsen, maar niet zo zeker meer op de fiets zitten. Of zijn gevallen met de fiets en durven niet meer op te stappen. Voor professionals dus belangrijk om te weten wat je kunt doen om ouderen veilig te laten doortrappen en hoe wij daarin met elkaar kunnen samenwerken.

Doortrappen in gemeente Wijdemeren

De gemeente Wijdemeren vindt het belangrijk dat professionals senioren goed kunnen adviseren over veilig fietsen tot je 100e. Daarom is Wijdemeren een Doortrappen-gemeente en verzorgen zij lokale Doortrappen-activiteiten zoals deze training. De provincie Noord-Holland subsidieert deze training. Meer weten over Doortrappen? Lees hier meer. Of kijk op www.doortrappen.nl.

Marjolein Kuijt

Marjolein Kuijt, fysiotherapeut van Valpreventie ’t Gooi en hoofddocent bij VeiligheidNL, heeft deze training al eerder succesvol verzorgd in andere Doortrappen-gemeenten. Wij zijn verheugd dat zij haar kennis en expertise ook in gemeente Wijdemeren wilt delen. Zodat professionals in Wijdemeren echt het verschil kunnen gaan maken voor deze doelgroep.

Bekijk hier de inhoud van de training: Uitnodiging online training Doortrappen 19 oktober

Nog enkele plekken beschikbaar!

Het aantal beschikbare plaatsen voor deze training is beperkt. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar. Inschrijven kan tot maandagochtend 19 oktober, via deze link. Heb je belangstelling en wil je meer informatie ontvangen over de training, stuur dan een mail naar rhartman@teamsportservice.nl