HomeNieuwsBeweeg & Doe boek senioren

Beweeg & Doe boek senioren

beweegboekje

Voldoende bewegen in deze tijden kan een extra uitdaging zijn, ook voor senioren. Om hierbij te ondersteunen is door Team Sportservice het Beweeg & Doe boek ontwikkeld vol met leuke beweegadviezen op verschillende niveaus, recepten, een woordzoeker, etc. De boekjes zijn op diverse plekken verspreidt in de gemeente Hilversum.

Bewegen in tijden van corona

Door ook op latere leeftijd regelmatig te bewegen, blijf je langer mentaal en fysiek fit. De buurtsportcoaches voor 60-plussers zetten zich ook in deze tijd in om de ouderen in Hilversum in beweging te houden. Online door middel van filmpjes op Facebook, maar ook brachten de buurtsportcoaches Laura en Miranda de beweeglessen naar de ouderen toe.

Positieve reacties bewoners

Het Beweeg & Doe boek voor ouderen wat door Team Sportservice Provincie Utrecht is ontwikkeld is hier een mooie aanvulling op. In totaal zijn er ruim 1750 boekjes verspreid op verschillende plekken in Hilversum. De eerste geluiden zijn positief. Een van de locaties waar de boekjes zijn uitgedeeld is wijkcentrum St. Joseph. Bewoonster Linda: “Ik vind de recepten heel lekker. Ik vond de oefeningen ook leuk. Ga ik zeker doen!” Bewoonster Wil: “Ik vind het heel interessant, heel mooi. Ik ga vanavond lezen. Er staan leuke oefeningen in.”

Ook benieuwd naar het Beweeg- & Doe boek? Klik hier.

Maak kennis met de buurtsportcoaches

In gemeente Hilversum is het mogelijk een kosteloos beweegadvies te krijgen bij de buurtsportcoaches. Zij hebben ook het 60+ beweegaanbod van de gemeente inzichtelijk en organiseren zelf verschillende activiteiten. Bewegen brengt mensen met elkaar in contact. Benieuwd wie onze buurtsportcoaches zijn en wat ze doen? Kijk hier.

Wil je meer weten over de projecten, initiatieven en (buurt)activiteiten? Neem dan hier een kijkje.