HomeNieuwsBuurtsportcoaches laten ouderen in Hilversum bewegen

Buurtsportcoaches laten ouderen in Hilversum bewegen

BSC Hilversum

Buurtsportcoaches Laura Roeymans en Miranda Vernooij verzorgen normaal gesproken wekelijks sport- en beweegaanbod voor alle 60-plussers in Hilversum. Voor zowel sporters, als niet-sporters, valide en minder valide. Tijdens de coronacrisis zijn de activiteiten van de buurtsportcoaches en andere sportactiviteiten voor ouderen helaas afgelast. Het kan voor hen dan ook een uitdaging zijn om te (blijven) bewegen. Daarom brachten Laura en Miranda de beweeglessen naar de ouderen toe.

Beweegfilmpjes

Dagelijks bewegen is belangrijk voor de gezondheid. Helaas gooit het coronavirus nu roet in het eten. Al snel wisten Miranda en Laura een deel van hun doelgroep digitaal te bereiken via hun Facebookpagina. Hier plaatsen de buurtsportcoaches filmpjes en beweegtips om Hilversumse 60-plussers fit en vrolijk te houden tijdens de coronacrisis.

Bewegen vanachter het raam

Voor bewoners van verzorgingshuizen en ouderenwoningen is online bewegen niet de meest voor de hand liggende optie. Om de ouderen toch laagdrempelig te laten bewegen gingen Laura en Miranda woensdag 6 mei met een geluidsinstallatie en microfoon naar woondienstencentra Lopes Dias en St. Joseph in Hilversum. Op verschillende plekken rondom de wooncentra verzorgden de buurtsportcoaches een “beweeg-opvrolijk-momentje” van ongeveer een half uur. Er werd enthousiast meegedaan vanachter het raam, vanaf het balkon en in de tuin.

‘Een lach op hun gezicht..daar doe je het allemaal voor!’

Miranda kijkt tevreden terug: ‘Wat was het een heerlijke dag om voor al die mensen van Woondienstencentrum Lopes Dias en St. Joseph een glimlach op hun gezicht te bezorgen. Zelfs in de zonnige binnentuin van St. Joseph werd op gepaste afstand lekker meegedanst. Het was een groot feest! Daar doe je het allemaal voor!’

Kijk hier voor het filmpje.