HomeVertrouwenspersonen vanuit gemeente Zandvoort

Vertrouwenspersonen vanuit gemeente Zandvoort

In Zandvoort zijn meerdere vertrouwenspersonen actief die niet aan een vereniging of andere sportorganisatie verbonden zijn. Hierdoor zijn ze onafhankelijk.

Ervaar jij een onveilige of onprettige situatie binnen jouw vereniging of sportclub, maar heb je het gevoel daar je daar met niemand over kunt praten? Blijf daar niet mee rondlopen. Binnen gemeente Zandvoort zijn meerdere vertrouwenspersonen actief speciaal voor dit soort situaties. Je kunt altijd met een van hen in gesprek. Zij luisteren naar je, misschien stellen ze je wat vragen om de situatie te verduidelijken en geven ze advies of informatie als dat nodig is. De vertrouwenspersoon heeft een geheimhoudingsplicht. Dus alles wat je vertelt blijft tussen jullie.

Hieronder stellen de onafhankelijke vertrouwenspersonen binnen de gemeente zichzelf voor.
Natuurlijk beslis jij zelf, aan wie jij jouw verhaal wilt toevertrouwen.

Wat het ook is, houd het niet voor jezelf, want dan is de kans groot dat er niets zal veranderen.

 

Ingeborg van de Poll

Mijn naam is Ingeborg van de Poll en ik ben vertrouwenspersoon voor onder ander leden van sportverenigingen in Zandvoort.

De naam vertrouwenspersoon zegt het al, met mij kun je in vertrouwen praten. Misschien ervaar jij tijdens of rondom het sporten een bepaalde vorm van onveiligheid, maar vind je het moeilijk dat binnen jouw vereniging of sportclub bespreekbaar te maken. Je kunt jezelf onveilig voelen omdat een ander jou iets heeft aangedaan wat jij als onprettig hebt ervaren. Het kan zijn dat iemand jou uitgescholden, bedreigd of getreiterd heeft. Het kan ook zijn dat iemand jou ongewenst heeft aangeraakt.

Kortom situaties waarbij iemand over jouw grens is gegaan! Als je met mij in gesprek gaat, luister ik naar je. Misschien dat ik wat vragen stel om de situatie te verduidelijken en geef ik advies of informatie als dat nodig is. Wanneer je je zorgen wilt uiten over iemand anders, omdat je iets opgemerkt hebt waar je een vervelend gevoel over hebt, dan kun je mij ook benaderen.

Belangrijk: als vertrouwenspersoon heb ik een geheimhoudingsplicht. Dus alles wat je aan mij vertelt blijft tussen jou en mij.

Wil je met mij in contact komen dan kan dat per e-mail,
maar ook telefonisch:

i.vandepoll@hetlsr.nl | 06 – 33687278

 

Ben Zonneveld

Als onafhankelijke Vertrouwenscontactpersoon in de sport van Zandvoort wil ik mij aan u voorstellen. Mijn naam is Bernardus (Ben) Zonneveld, geboren op 23 oktober 1954 te Zandvoort. Waar ik nog steeds woon, samen met echtgenote Katrin. Sinds 2004 ben ik met functioneel leeftijdsontslag na 34 jaar bij de Koninklijke Marine te hebben gewerkt. Daarna ben ik in het vrijwilligerswerk van Zandvoort beland en speel ik golf.

Een VCP is voor u het eerste aanspreekpunt bij grensoverschrijdend gedrag. Dat kan seksueel, maar ook verbaal zijn. Voor de duidelijkheid: grensoverschrijdend gedrag is gedrag waar u zich niet prettig bij voelt. De VCP zal uw verhaal aanhoren en u helpen het vervolgtraject te starten. Dat kan een doorverwijzing zijn naar een NOC*NSF vertrouwenspersoon of, in een ernstig geval, naar justitie.

Mocht u ergens mee zitten of mij gewoon eens willen spreken, neemt u dan gerust contact op.
E-mail: benzonneveld@gmail.com of (bij spoed) telefoonnummer 023 – 573 1774.