HomeZandvoortse Seniorenvitaliteitsmarkt 2024

Zandvoortse Seniorenvitaliteitsmarkt 2024

Kom jij langs voor jouw beweeg APK? Beweeginzicht is een test gericht op algemene dagelijkse verrichtingen, zoals tillen met boodschappen, traplopen, voorwerpen pakken, zitten en staan. Allemaal bewegingen die erg belangrijk zijn in het dagelijks leven. Wij organiseren beweeginzicht ieder jaar en in 2024 is dit een onderdeel van de Zandvoortse Seniorenvitaliteitsmarkt 2024 welke in samenwerking met De Seniorenvereniging Zandvoort georganiseerd wordt.

Deze dag staat geheel in het teken van vitaal ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. In en
om de Korversporthal worden tal van activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de wensen en
behoeften van de Zandvoortse 55-plussers.

De Seniorenvitaliteitsmarkt heeft 3 pijlers:

  • Beweeginzicht en val risico analyse
  • Vitaliteitsmarkt
  • Seniorenmarkt

Beweeginzicht van 10:30 tot 15:30 uur

Beweeginzicht geeft doormiddel van 8 alledaagse bewegingen, die naarmate men ouder wordt minder soepel kunnen gaan, inzicht in de algehele mobiliteit. Het beweegcircuit wordt gevolgd door een beweegadvies. Tijdens dit gesprek krijg je tips hoe soepel en vitaal ouder te worden. De valrisico analyse, de naam zegt het al, geeft een beeld van hoe stabiel een deelnemer op de benen staat. Aan Beweeginzicht zijn geen kosten aan verbonden, aanmelden verplicht (zie aanmeldlink hieronder).

Vitaliteitsmarkt van 11:00 tot 15:00 uur

Na het beweegadvies kan op de vitaliteitsmarkt direct kennis gemaakt worden met Zandvoortse sport- en beweegclubs en hun aanbod speciaal voor 55-plussers in Zandvoort. Daarnaast kan er aanvullend advies ingewonnen worden over een gezonde leefstijl. Hier zijn geen kosten aan verbonden, aanmelden niet nodig.

Seniorenmarkt van 11:00 tot 15:00 uur

Op de seniorenmarkt is allerhande informatie in te winnen die voor de Zandvoortse 55-plusser belangrijk zijn of in de toekomst belangrijk kan worden. Dit alles om zo lang mogelijk soepel en vitaal te zijn. Hier zijn geen kosten aan verbonden, aanmelden niet nodig.

Extra informatie en aanmelden

Wil je inzicht krijgen in jouw beweeggedrag? Meld je dan aan voor Beweeginzicht op zondag 14 april in de Korverhal, Duintjesveldweg 1A in Zandvoort. Aanmelden kan via de linkjes hieronder, je kiest een tijdsblok tussen 10:30 en 13:30 uur.

Heb je problemen met inschrijven, neem dan contact op met Duco Boukes via 023 30 40 700 of dboukes@teamsportservice.nl. Mocht je wel interesse hebben maar op deze dag niet kunnen, neem dan ook gerust contact op met Duco Boukes. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Aanmelden kan tot en met 13 april

Ken je mensen in Zandvoort voor wie dit ook interessant is zoals een partner of buurman, -vrouw? Deel dit dan vooral! Mensen met een chronische aandoening kunnen ook meedoen met Beweeginzicht.