HomeWalking Football

Walking Football

Voetbal staat bekend als contactsport. Een sport waarbij je continu in beweging bent, vaak rennend over het veld. Er is echter ook een variant van het spel. Lijkt het u leuk om een nieuwe vorm van bewegen te ontdekken? Doe dan mee aan Walking Football. Iedere donderdag om 11:00 uur start de activiteit.

Walking Football is vanuit Engeland komen overwaaien en wint in Nederland aan populariteit. Het is een langzame variant van het voetbal, speciaal voor voetballiefhebbers, mannen en vrouwen, op gevorderde leeftijd. Ruim 240 teams in Nederland beoefenen deze sportieve activiteit. Christopher Manuputty van Team Sportservice Zandvoort begeleidt het voetbalspel. Hij biedt oefeningen en partijspelen aan en voorziet de deelnemers van tactische en technische tips.

Speciale regels
Walking Football is voetbal met aangepaste regel; sprinten, rennen of joggen alsmede lichamelijk contact is niet toegestaan. De bal blijft ook onder kniehoogte. Dit betekent dat balvaardigheid en spelinzicht de boventoon voeren. Er wordt zonder keepers gespeeld en de afmetingen van het veld zijn aangepast. Walking Football kan daardoor worden gespeeld op een speelveld in de wijk.

Gezellig
Naast het sporten is gezelligheid ook belangrijk. Na de activiteit is het mogelijk om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee (is voor eigen rekening) in de kantine van SV Zandvoort. Walking Football is een ideale manier om lekker in beweging te blijven, maar ook hartstikke leuk, sociaal en gezond.

WatWalking Football
Voor wie60-plussers
WanneerIedere donderdag
Hoe laat11.00 - 12.00 uur
WaarVoetbalvereniging SV Zandvoort
Duintjesveldweg 7 2041 TZ Zandvoort
KostenGratis

Neem voor vragen contact op met Duco Boukes, of bel 023 – 30 40 700. Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.