HomeSjors Sportief en Sjors Creatief

Sjors Sportief en Sjors Creatief

Vanaf september gaat het project Sjors Sportief & Sjors Creatief weer van start. Mis deze kans op het werven van nieuwe leden en eventuele extra inkomsten niet. Kinderen maken op een eenvoudige en laagdrempelige manier kennis met jouw vereniging. En uit de praktijk blijkt, dat maar liefst 15% ook daadwerkelijk lid wordt.  Plaats al je activiteiten voor 22 juni 2023 op Noord-Holland Actief onder het project Sjors Sportief of Creatief. Alle activiteiten worden verzameld in een kleurrijk boekje dat na de zomervakantie uitgedeeld wordt aan alle basisschoolleerlingen.

Dansen, hockey, judo, turnen, boksen etc. Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Zandvoort vanaf volgend schooljaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen, maar dan met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich inschrijven voor bijvoorbeeld proeflessen koken, tekenen, schilderen en mozaïek.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van Team Sportservice Zandvoort in samenwerking met regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Als Team Sportservice vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.

De Sjors-formule 

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Zandvoort ontvangen. Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we sportverenigingen en cultuurinstellingen op om zich bij dit project aan te sluiten. Op de website www.noordhollandactief.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Doe dit onder het project ‘Sjors Sportief’!

Hoe werkt het?

Door mee te doen aan Sjors Sportief/Creatief kunnen kinderen hun talenten verkennen zonder direct lid te worden. Je kunt als sport- of cultuuraanbieder het gehele schooljaar jouw activiteiten promoten door kennismakingactiviteit(en) via www.noordhollandactief.nl aan te bieden. Alle aangeboden activiteiten binnen de gemeente Zandvoort worden in een kleurrijk boekje gebundeld. Het boekje wordt na de zomervakantie aan alle basisschoolkinderen uitgedeeld. Kinderen schrijven zich in via de website van Sjors Sportief/Creatief. Met jouw aangemaakte login op www.noordhollandactief.nl volg je de inschrijvingen op jouw activiteiten en ontvang je een mail van iedere aanmelding.

  1. 1. Ga naar www.noordhollandactief.nl. Log in met jouw bestaande gegevens of registreer via Registreren Aanbieder’. Vul
    dan jouw algemene gegevens in. Hierna kom je in jouw persoonlijke beheer en kun je direct activiteit(en) toevoegen.
  2. Voer al jouw activiteit(en) in onder het project Sjors Sportief.
  3. Het aantal kennismakingslessen per activiteit mag je zelf bepalen. Wanneer je drie datums per activiteit ingeeft, kunnen de kinderen ook drie keer komen. Heb je meerdere datums waaruit kinderen kunnen kiezen? Voer deze dan in als een nieuwe activiteit. Dit kan eenvoudig met het kopieer-icoontje achter de reeds ingevoerde activiteit. Je past dan enkel de datum(s) en tijd(en) aan.
  4. Leeftijdsgroepen aanmelden. Je maakt een nieuwe activiteit aan voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Dit kan ook weer eenvoudig met het kopieericoontje achter de al ingevoerde activiteit, zodat je niet alles opnieuw hoeft in te voeren. Je kunt dan de data en tijden aanpassen en de juiste leeftijdsgroepen aanvinken.
  5. Maak je activiteit persoonlijk. Voeg een leuke foto toe en denk aan een activerende promotietekst over jouw activiteit.

Deadline

Voor volgend schooljaar is de deadline voor het plaatsen van je aanbod donderdag 22 juni 2023. Wanneer je wilt dat jouw activiteiten in het boekje kenbaar gemaakt worden, kun je contact opnemen met Ilonka den Ouden