HomeNieuwsZomeractiviteit rollatorwandelen in Heemstede

Zomeractiviteit rollatorwandelen in Heemstede

Vindt u het leuk om in gezelschap te wandelen? Gebruikt u een rollator? Wandel dan mee met de zomerrollatorwandeling! Wanneer iemand afhankelijk wordt van een rollator wil dat niet zeggen dat je niets meer kunt. Het kan zelfs het begin zijn van een nieuw sociaal en sportief leven! Bewegen zorgt voor bevordering van de algehele fitheid, sociale contacten en haalt mensen uit een eventueel sociaal isolement.

 

Rollatorwandeling in Heemstede
Team Sportservice Zandvoort nodigt, in samenwerking met WIJ Heemstede, alle gebruikers van een rollator uit om mee te lopen. Start- en eindpunt op woensdagochtend is bij Plein1, om 10.30 uur en na 30 minuten is de groep weer terug bij Plein1, daar kan dan in de sociëteit nog gezellig met elkaar een kopje koffie worden gedronken (op eigen kosten). De activiteit vindt plaats op 17, 24, 31 juli en 7 augustus.

Het tempo en de afstand worden aangepast aan het niveau van de groep; door middel van het wandelen werken de deelnemers aan hun conditie en ervaren zij dat ze steeds een beetje langer kunnen lopen en/of makkelijker bewegen. Ook kan het zijn dat u net een rollator heeft en het best spannend vindt om daar mee de deur uit te gaan. Het rollatorwandelen kan u helpen om zich zekerder op straat te voelen, waardoor u ook makkelijker de deur uit gaat.

De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van de buurtsportcoach van Team Sportservice Zandvoort, Lisette van Dee. Daarnaast loopt iemand van WIJ Heemstede mee. Naast het wandelen doet Lisette ook oefeningen zodat u zich nog beter kunt voortbewegen met uw rollator. Gezellig een begeleider meenemen is geen enkel probleem! Er zijn geen kosten voor deelnemen aan deze activiteit, deelname is op basis van eigen risico.

Informatie
Deze zomeractiviteit is ter kennismaking om te kijken of er voldoende animo is om hier een vaste activiteit van te maken. Voor vragen neem contact op met Lisette van Dee, Team Sportservice Zandvoort: 023 – 2055509. Ook is het mogelijk om navraag te doen bij Katinka Verdonk, WIJ Heemstede: 023 –5288510.