HomeNieuwsZesde Zandvoortse Sportcafe op 20 september

Zesde Zandvoortse Sportcafe op 20 september

Radio uitzending op ZFM in teken Zandvoorts Sportakkoord

De bekende radioverslaggever Andy Houtkamp van het NOS programma Langs De Lijn presenteert  op vrijdagavond 20 september, tijdens de Nationale Sportweek, samen met zijn Zandvoortse sidekicks Jaap Koper en Joop van Nes het zesde Zandvoorts Sportcafé. De locatie is, hoe kan het dit jaar ook anders, het circuit. De rode draad tijdens de uitzending is het Zandvoortse Sportakkoord, waarvan de voortgang in het uur voor de radio uitzending aan de Zandvoortse sportorganisaties en maatschappelijke partners wordt gepresenteerd.

Een gevarieerd programma
De organisatie van het Sportcafé is ook dit jaar in handen van Team Sportservice Zandvoort, de Sportraad Zandvoort en ZFM. Zij stellen opnieuw een gevarieerd programma op, met tal van gasten uit de Zandvoortse sportwereld en proberen daarbij aan te sluiten bij de pijlers van het (landelijke) Sportakkoord: inclusief sporten en bewegen, duurzame sportinfrastructuur, vitale sport- en beweegaanbieders, positieve sportcultuur en van jongs af aan in beweging.

In de uitzending wordt besproken welke keuze de Zandvoortse betrokkenen lokaal hebben gemaakt en tot welke initiatieven dat mogelijk zal gaan leiden. De luisteraar wordt bijgepraat door tafelgasten uit de politiek, vanuit het verenigingsleven en natuurlijk door de sporters zelf!

Presentatie voortgang Sportakkoord
Voorafgaand aan de radio uitzending, van 18.00-19.00 uur wordt het Zandvoortse verenigingsleven samen met (potentiële) maatschappelijke partners door Sportformateur Martin van der Gugten en Adviseur Lokale Sport / Verenigingsadviseur Hubert Habers bijgepraat over de voortgang van het Zandvoortse Sportakkoord, waarvan de basis de afgelopen maanden werd gelegd tijdens twee sessies ‘Sportief Verbinden’. Organisaties die nog een aanvullende bijdrage willen leveren aan de inhoud van het akkoord, kunnen zich nog melden via hhabers@teamsportservice.nl.

Bijwonen
Geïnteresseerden zijn van harte welkom om het Sportcafe live bij te wonen, van 19.00-21.00 uur in Bernies Bar & Kitchen. Het belooft een gezellige avond te worden, met ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen over sport in Zandvoort!