HomeNieuwsZandvoortse basisscholen van start met judogramma vallen en opvang

Zandvoortse basisscholen van start met judogramma vallen en opvang

Vanaf de tweede week van januari gaan alle zes de basisscholen in Zandvoort van start met het judoprogramma Vallen en Opvang. Het traject wordt aangeboden door Clinic Factory in samenwerking met de Gemeente Zandvoort en Team Sportservice Zandvoort.

Geheel ontzorgd zal iedere school 5 weken lang met één groep naar keuze deelnemen. De leerlingen zullen trainen op veilige judomatten in echte judopakken. Bovendien worden alle clinics gegeven door niemand minder dan de Zandvoortse ex-topjudoka Glen Koper, voormalig vijfvoudig Nederlands kampioen bij de junioren. De kinderen zullen samen met Glen de basisbeginselen van het judo doorlopen, onder meer valbreken en het op een veilige manier aanleren verschillende staande- en grondtechnieken.

Danny Pieterse van Team Sportservice Zandvoort is enthousiast: “we zijn erg blij dat we in samenwerking met de Gemeente Zandvoort, de scholen en Clinic Factory dit mooie programma hebben kunnen inrichten. Na afloop van het 5-weekse judoprogramma zullen de leerlingen worden uitgenodigd bij judovereniging Kenamju!”

Projectmanager Jasper de Jong van Clinic Factory vult aan: “Ons programma geeft een gerichte invulling aan diverse actuele beleidsthema’s zoals: voldoende bewegen, tegengaan van overgewicht en gezond opgroeien. Tegelijkertijd bieden wij een unieke kennismaking met de judosport door de inzet van een topsporter voor de groep. Ons team beschikt over de juiste pedagogische en didactische achtergrond. Sporten is leuk en gezond! Fantastisch om dit over te brengen op de Zandvoortse jeugd.”

Over Clinic Factory
Clinic Factory is een dynamisch sportpromotie- en marketingbureau, opgericht in 2012. Wij integreren sport in alle lagen van de maatschappij, via afgebakende programma’s onder leiding van echte (ex)topsporters. Sportief, gezond en inspirerend is daarbij ons uitgangspunt.