HomeNieuwsVrijwilligerstool Taakie gratis beschikbaar voor Zandvoortse sportverenigingen

Vrijwilligerstool Taakie gratis beschikbaar voor Zandvoortse sportverenigingen

Tijdens het sportcafé van 9 december 2020 kwam onder andere de problematiek rond het werven van vrijwilligers ter sprake. Goed nieuws: verenigingen mogen vanuit het stimuleringsbudget van het Zandvoort Sportakkoord een jaar lang gratis gebruik maken van Taakie, de tool die de juiste vrijwilliger vindt. 

“Met Taakie komen we de verenigingen in Zandvoort tegemoet. Voor clubs blijkt het steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden. Ook wordt er veel potentieel gemist, omdat het lastig is om ieder lid, elke ouder/verzorger of donateur persoonlijk te vragen wat ze leuk vinden om te doen”, vertelt verenigingsondersteuner Wouter van der Vegt. Hij benadrukt dat ook corona in 2020 een behoorlijke impact had op de vereniging en haar vrijwilligers.

Een jaar gratis Taakie

Vanuit het Sportakkoord Zandvoort is er stimuleringsbudget beschikbaar voor het vitaliseren van verenigingen. De kerngroep ziet dat Taakie bijdraagt aan een gezond vrijwilligersbestand, iets wat een essentieel onderdeel van een vitale vereniging is. Zandvoortse verenigingen mogen één jaar gratis gebruik maken van Taakie om het vrijwilligersbestand te vergroten en het proces te versimpelen.

Match tussen taak en vrijwilliger

De tool Taakie vindt de juiste vrijwilliger. Simpel en snel iemand vinden voor een taak of functie binnen de club is niet langer een vervelende uitdaging. Taakie wil vrijwilligers alleen taken aanbieden die goed passen bij hun interesses. Door een vrijwilligersprofiel op te bouwen leert Taakie de vrijwilliger steeds beter kennen. De basis van het profiel is de Taakie vrijwilligerstest. Met de test achterhaalt Taakie op een leuke manier welk type vrijwilliger iemand is. 

Inschrijven online demonstratie

Is Taakie voor jouw vereniging van toegevoegde waarde? Meld je dan aan voor een gratis online demonstratie via onderstaande button. Daarna heeft de vereniging vrijblijvend de keuze om gebruik te maken van het gratis jaarabonnement. Mocht de vereniging na dat jaar enthousiast zijn over Taakie en het programma blijven gebruiken, dan zijn de abonnementskosten voor de vereniging zelf.

 

 

Bekijk de uitleg over Taakie

Neem bij vragen contact op met Wouter van der Vegt via e-mail.