HomeNieuwsVerslag Sportcafé 2020

Verslag Sportcafé 2020

Door corona is alles anders, zo ook het Sportcafé 2020. Waar het Zandvoorts Sportcafé 2019 nog plaatsvond op het circuitpark in de aanwezigheid van vele belangstellenden, was dat dit jaar helaas niet mogelijk vanwege COVID-19. Om de sport toch een stem te geven, organiseerde Team Sportservice in samenwerking met ZFM op 8 december een alternatief Sportcafé. 

Van fysiek naar digitaal

In plaats van een fysieke bijeenkomst, verzamelden de sprekers en gasten digitaal. Zo kon iedereen vanuit de veilige thuisomgeving toch deelnemen aan het gesprek. Dankzij de technici van ZFM , werden die gesprekken, onder leiding van presentator Hans Blok, direct uitgezonden via de kanalen van ZFM. 

De avond begon met een gesprek met wethouder Raymond van Haeften. Hij gaf daarin zijn visie op sport en bewegen in Zandvoort. Hierop reageerden Marga Bol, directrice van Hannieschaft en de Duinroos school, Arjan de Boer, fysiotherapeut bij Prinsenhof en Danny Pieterse buurtsportcoach van Team Sportservice Zandvoort. 

Zandvoortse Sportraad

In het tweede uur was ruimte ingepland voor de Zandvoortse Sportraad. Secretaris Martin van Galen, Jan van de Leden (SV Zandvoort) Marcel Sukel (voorzitter basketbalvereniging The Lions), Cees Faber (voorzitter Tennisclub Zandvoort) en Menno Hoekstra (voorzitter Scoutingvereniging Stellla Maris – St. Willibrordes) reageerden o.a. op de stelling: Hoe kunnen de Zandvoortse sportverenigingen samenwerken bij het werven van leden en vrijwilligers?

Hieruit ontspon een interessant gesprek waarbij ervaringen werden uitgewisseld en onderling hulp werd aangeboden. Dit alles stemde Wouter van der Vegt, verenigingsondersteuner van Team Sportservice Zandvoort tot grote tevredenheid. In het laatste kwartier verdiepten Van der Vegt samen met presentator Hans, zich verder op het verenigingsleven in het algemeen en Zandvoort.

“Al met al kunnen we naar de beschikbare mogelijkheden concluderen dat het een leerzame en leuke versie van het Sportcafé was”, vertelt Van der Vegt. “Maar natuurlijk hopen we dat we in 2021 weer een Sportcafé kunnen en mogen organiseren op een van de vele unieke locaties die Zandvoort rijk is.”

Team Sportservice bedankt alle gasten en medewerkers van ZFM, die de avond hebben mogelijk gemaakt.