HomeNieuwsTweede Zandvoortse Sportcafé op vrijdag 29 april

Tweede Zandvoortse Sportcafé op vrijdag 29 april

De bekende radioverslaggever Andy Houtkamp van het NOS programma Langs De Lijn zal op vrijdagavond 29 april het Zandvoorts sportcafé presenteren in Mango’s Beach Bar. De avond, die net als vorig jaar weer live op ZFM te beluisteren zal zijn, vormt de start van de Jeugd Vakantie Sportweek in Zandvoort. De organisatie van het Sportcafé is in handen van Sportservice Zandvoort.

Andy Houtkamp verslaat bij Langs de Lijn onder meer atletiek, honkbal en voetbal. De Hoofddorper speelde zelf voetbal, honkbal en later softbal. Houtkamp ontvangt in Mango’s tussen 19.00-21.00 uur zowel sporttalenten als bestuurders uit het Zandvoortse verenigingsleven.

Gert Toonen (westhouder sport), Steffen van der Pol (Hoofd Sportservice Zandvoort) en Leo Steegman (Sportraad) openen de avond. De Zandvoortse sporttalenten Jade Oord (paardrijden), Imke van der Aar (badminton), Kelly Steen (voetbal) en een van de tennistalenten van TC Zandvoort komen aan het woord over hun prestaties, ambities en plezier in de sport. TC Zandvoort is ook present in het verenigingsblok, samen met Ben Weijers (Duikteam Zandvoort), en Danny van Soest (ZSC ’04 Honk-softbal).

Ook de ouderensport krijgt dit jaar weer aandacht. Kenamju heeft een speciaal fitnessaanbod voor 55+’ers: Keepfit. Marcel van Rhee vertelt hier over. Elly de Jong is docent sport en spel van het GALM+ project. Elke vrijdagavond sporten er zo’n 25 Zandvoortse 55+’ers onder haar leiding in de gymzaal van de Oranje Nassau School. Jeanette Schreuder is werkzaam is als bewegingsagoog bij Nieuw Unicum. Zij verzorgt onder meer lessen watergymnstiek.

Aandacht is er ook voor de Jeugd Vakantie Sportweek. Mark Versteege vertelt over de mountainbike clinic op het nieuwe parcours rondom het circuit. Hubert Habers (Sportservice Zandvoort) gaat in op de andere sporten die tijdens de meivakantie worden aangeboden aan de Zandvoortse basisscholieren uit groep 4 t/m 8. Sjoerd en Timo de Reus schuiven aan om in te gaan op het Sportkamp dat zij in juli organiseren.

De gezellige avond is voor alle sportliefhebbers gratis bij te wonen.