HomeNieuwsThe Lions start met Walking Basketball in Zandvoort

The Lions start met Walking Basketball in Zandvoort

Basketballvereniging The Lions – bijna 54 lentes jong – start met Walking Basketball voor al haar leeftijdsgenoten en ouder. Vanaf dinsdag 5 maart, van 19.00 tot 20.00 uur, zijn geïnteresseerden vanaf ± 50 jaar wekelijks welkom in de Korversporthal in Zandvoort voor een gezellig uur beweging. Walking Basketball is voor iedereen die – om wat voor reden dan ook – niet (meer) kan of wil rennen én het basketballspel leuk vindt.

Spelregels

De 2 belangrijkste spelregels van Walking Basketball zijn dat er niet wordt gerend/sprongen en er geen fysiek contact gemaakt wordt.  Iedereen kan op zijn of haar niveau deelnemen. Dat wil niet zeggen dat het er niet fanatiek aan toe kan gaan. Gezelligheid, bewegen, gezond en vitaal blijven staat echter voorop.

Opstart
De professionele ondersteuning bij het opstarten wordt verzorgd door Team Sportservice Zandvoort en draagt bij aan blessurevrij walking basketballen. De eerste pilot-les is tijdens de fitheidstestdag op zondag 3 maart.

Mede dankzij de financiële steun van de gemeente Zandvoort, kan The Lions Walking Basketbal gratis aanbieden voor de proefperiode tot mei. Samen met de Walking Basketballers onderzoekt The Lions in de proefperiode welke vorm van lidmaatschap het beste past, welk tijdstip wenselijk is, en alles wat verder nog nodig is om Walking Basketball blijvend in het aanbod te houden.

Meer informatie
Nieuwsgierig geworden hoe Walking Basketball er uit ziet? Type dan ‘walking basketball BBC’ en kijk naar de ontbijtuitzending van de BBC.

Meer informatie over Walking Basketball in Zandvoort staat op de website van The Lions: www.thelions.nl.