HomeNieuwsSportieve wandeling met natuurgids

Sportieve wandeling met natuurgids

Sinds vorig jaar kunnen Zandvoorters en andere geïnteresseerden maandelijks gratis deelnemen aan een gezellige en sportieve wandeling in en rond Zandvoort. In het kader van Zandvoort Actief organiseren Sportservice Zandvoort, Diëtistenpraktijk Pure & Simple, fysiofit Zandvoort en huisartsenpraktijk Koninginneweg wederom de ’10.000 stappen van Zandvoort’. Deze maandelijkse wandeling wordt begeleid door Barry Paap en start om tien uur bij Cafetaria Anytyme de oude halt in Zandvoort. Behalve op 25 mei en 28 september, dan starten we bij het restaurant de Duinrand (pannenkoekenhuis) aan de Zandvoortselaan.

Op 25 mei aanstaande om 10:00 uur zal er weer een 10.000 stappen wandeling georganiseerd worden in samenwerking met de natuurgids Clarence Wever. Gezamenlijk trekt u de Amsterdamse waterleidingduinen in op zoek naar de mooiste plekjes in de natuur. Uiteraard krijgt u tijdens deze wandeling interessante feiten te horen en worden al uw vragen over de natuur beantwoord. Deze speciale wandeling met natuurgids wordt ook op 28 september georganiseerd . Voor deze wandelingen geldt een aangepaste startlocatie, namelijk het restaurant de Duinrand (pannenkoekenhuis) aan de Zandvoortselaan. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan deze wandeling, zorg voor makkelijk zittende (warme) kleding en eventueel een verrekijker. Ook deze wandeling is geheel gratis, u koopt zelf een entreekaartje (€ 1,50) voor de waterleidingduinen.

WandelkalenderDe maandelijkse 10.000 stappen wandelingen staan gepland op 29 juni, 28 september*, 26 oktober, 30 november en 21 december. Deze maandelijkse wandeling wordt begeleid door Barry Paap en start om tien uur bij Cafetaria Anytyme de oude halt in Zandvoort.

10.000 stappenDe wandeling staat in het teken van 10.000 stappen, en dat is niet zomaar. Om gezond te leven, zou een volwassene dagelijks 10.000 stappen moeten zetten. Een mens zet gemiddeld 6.000 stappen per dag. De 4.000 extra stappen komen ongeveer overeen met een half uurtje stevig wandelen. Met deze wandeling worden de deelnemers gestimuleerd dagelijks voldoende te bewegen.

Aanmelden
Heeft u interesse in de wandeling, dan kunt u contact opnemen met Zandvoort Actief, e-mail zandvoortactief@zandvoort.nl of telefonisch 023-573 46 79. Aanmelden voor deelname aan de 10.000 stappenwandeling is niet nodig.

Zandvoort Actief! Een initiatief van, voor en door Zandvoortse inwoners en organisaties.