HomeNieuwsSchrijf nu in voor de speciale fitheidstest voor 65-plussers in Heemstede

Schrijf nu in voor de speciale fitheidstest voor 65-plussers in Heemstede

In vervolg op een succesvol sport- en beweegproject dat de afgelopen jaren in Heemstede heeft plaatsgevonden voor 55-plussers, is anderhalf jaar geleden een nieuw beweegproject gestart: het ‘GALM+-project’. GALM+ wordt u aangeboden door de gemeente Heemstede in samenwerking met Sportservice Zandvoort en CASCA. Het project is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 – 75 jaar die niet of weinig sporten of lichaamsbeweging hebben. Daarnaast worden ook personen die onlangs 55 jaar zijn geworden en weinig bewegen, hierbij van harte uitgenodigd om deel te nemen.

Voor dit speciale sportstimuleringsproject is twee derde van de inwoners in deze leeftijdscategorie vorig jaar al uitgenodigd om deel te nemen aan een fittest en vervolgprogramma. Het laatste deel van de inwoners heeft onlangs een uitnodiging ontvangen. Naar aanleiding van de fittest in 2010 zijn zo’n 45 deelnemers gaan sporten bij een sport- en speluur, nordic walking van CASCA of het fitnessprogramma van FM Health. Anderen zijn doorverwezen naar ander sportaanbod, zoals bijvoorbeeld het zwemmen in zwembad Groenendaal of fithockey bij Alliance.

 

De fittest in Heemstede wordt georganiseerd op zaterdag 22 oktober 2011 in de Groenendaalsporthal.

 

GALM+Deze test is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij deze test is ook een arts aanwezig, die zonodig medisch advies kan geven. Na de test kunt u zich aanmelden voor een sportprogramma van 12 weken. In dit sportprogramma worden elke week een uur lang verschillende sport- en spelactiviteiten gegeven door een speciaal opgeleide trainer. Maar ook reeds bestaande activiteiten zullen worden opgenomen in het aanbod.

 

Mag ik deze dans van u?Naast de GALM+ fittest zal er op 22 oktober om 12:00 uur ook aandacht zijn voor de campagne ‘mag ik deze dans van u?’ In oktober worden er door het hele land dansfeesten georganiseerd en zo ook in de Groenendaalsporthal te Heemstede. Het doel: zo veel mogelijk 65-plussers aan de zwier krijgen! Neem uw partner, buren en/of vrienden gezellig mee en: voetjes van de vloer! De kalender met alle feesten staat op: www.magikdezedansvanu.nl

 

 

Bijeenkomst bewegingsdocenten

Om iedereen in beweging te krijgen en te houden zijn er in Heemstede bewegingsdocenten nodig. De huidige groep docenten is fanatiek, leergierig en altijd op zoek naar nieuwe spelvormen, materialen en uitbreiding van zijn/haar netwerk. Daarnaast is er ook behoefte aan nieuwe bewegingsdocenten binnen de ouderensport. Bent jij iemand die deze bewegingslessen al verzorgt of dit graag zou willen doen, meld je dan aan voor deze leerzame en sportieve middag voor lesgevers.

 

GRATIS Watergymnastiekles
Sportservice Zandvoort laat de GALM+ deelnemers en overige inwoners uit Heemstede graag kennismaken met het Heemsteedse sportaanbod voor senioren. Daarom zal er tijdens de GALM+ fittest ook twee keer een half uur watergymnastiek worden aangeboden. Dit zal plaatsvinden in het golfslagbad van zwembad Groenendaal tussen 13:00 en 14:00 uur. Sportservice Zandvoort en Sportplaza Groenendaal zullen deze speciale les kosteloos verzorgen voor de senioren in Heemstede. Mocht u geïnteresseerd zijn om deel te nemen dan dient u zich van tevoren aan te melden bij Sportservice Zandvoort.

 

Meer informatie

Indien u interesse heeft of meer informatie wenst over de GALM+ fitttest, kunt u contact opnemen met Sportservice Zandvoort, tel. 023-5319475.

Bent u geïnteresseerd in  deelname aan de docentenbijeenkomst dan kunt u contact opnemen met CASCA, Katinka Verdonk, tel 023-5483828.