HomeNieuwsScholen Heemstede en Zandvoort springen naar wereldrecord

Scholen Heemstede en Zandvoort springen naar wereldrecord

Sportservice Noord-Holland en Sportservice Midden Nederland organiseren het Wereldrecord touwtjespringen. Op donderdag 26 april om 11.30 uur wordt een aanval gedaan op het huidige record van 71.000 mensen die tegelijk touwtjespringen. Dat record is gerealiseerd in Californië (VS). In Nederland is de inzet met minimaal 80.000 basisschoolkinderen tegelijk te springen. De recordpoging wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek en de opbrengst gaat naar het Jeugdsportfonds.

Alle kinderen, voornamelijk uit de provincies Noord-Holland en Utrecht, springen tien minuten tegelijk om het record te verbreken. Zij doen dit allemaal op hun eigen schoolplein. Daarnaast is de Haarlemmermeer het epicentrum waar meerdere scholen, in totaal meer dan 2000 kinderen,  samenkomen. Via de radio wordt om exact 11:30 uur het startschot gegeven. Uiteindelijk worden in de Haarlemmermeer alle deelnemers bij elkaar opgeteld en het eindresultaat bekend gemaakt. Mede dankzij Zilveren Kruis Achmea en Intertoys Zwanenburg worden de springtouwen geregeld voor elke leerling.

Ook enkele scholen in Heemstede en Zandvoort doen al mee aan de recordpoging, waaronder de Nicolaas Beets School, Crayensterschool, de Evenaar uit Heemstede en het Wim Gertenbach College uit Zandvoort.

Doede360
De recordpoging valt samen met de recordpoging ‘Doede360’ van de KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding). Met de actie wil de KVLO een wereldrecord vestigen waarbij zoveel mogelijk jonge mensen de 360 (een beweging waarbij je een rondje maakt)  te laten uitvoeren. Touwtje springen past perfect bij deze actie.

Inmiddels staat de teller op 25.000 springers, maar dat zijn er natuurlijk niet genoeg. De scholen kunnen zich aanmelden via www.sportserviceheemstedezandvoort.nl meedoen om het wereldrecord naar Nederland te halen.