HomeNieuwsPopulaire fitheidtest 65+’ers Heemstede weer op programma

Populaire fitheidtest 65+’ers Heemstede weer op programma

Sinds 2009 organiseert Sportservice Zandvoort samen met de gemeente Heemstede fitheidstesten voor 65+’ers. Op zaterdag 22 oktober staat de 7e editie op het programma. Bijna 2.000 deelnemers hebben de afgelopen jaren aan de fitheidstest deelgenomen. Ook op 22 oktober worden weer zo’n 300 deelnemers verwacht in de Groenendaal Sporthal. De 7e editie is een bijzondere. Naast de fitheidstest worden aansluitend ook sportieve activiteiten georganiseerd. De doelgroep wordt de komende week per post uitgenodigd door de gemeente Heemstede. Inschrijven kan tot en met 4 oktober.

Fitheidstest
De fitheidstest is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 65 – 75 jaar die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. De fitheidstest duurt 1,5 uur, is speciaal voor 65-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is ook een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven.
Bewegingsactiviteiten
Direct na afloop van de fitheidstest kunnen deelnemers aansluiten bij één van de vele sportieve activiteiten die rondom de sporthal worden georganiseerd: wandelen, walking football (wandelvoetbal), pilates, tennis, dans en fitness. De betrokken verenigingen en organisaties zorgen voor een gevarieerde, verantwoorde en veilige les van een uur in een ontspannen sfeer. Wie enthousiast wordt, krijgt een aanbod om een aantal keer te komen kennismaken bij reguliere sportlessen van de aanbieders.

Meer informatie
Indien u interesse heeft of meer informatie wenst over de fitheidstest, kunt u contact opnemen met Hubert Habers van Sportservice Zandvoort, hhabers@sportserviceheemstedezandvoort.nl, 023-573 46 79 (woensdag) of breng een bezoek aan de website www.sportserviceheemstedezandvoort.nl.