HomeNieuwsPolitiek in Beweging

Politiek in Beweging

Sportservice Zandvoort organiseert, in samenwerking met onder anderen het gezondheidsinstituut NIGZ en initiatiefnemer stichting Woerden Actief, de actie ‘Politiek in Beweging!’. Het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad van Heemstede en Zandvoort is gevraagd om aan deze ludieke actie deel te nemen. Het doel is om op een aansprekende manier aandacht te vragen voor het thema Gezonde leefstijl en beweegstimulering. Zoals wellicht bekend is het bevorderen van voldoende bewegen (in combinatie met gezond eten) een belangrijk aspect van de gezondheid.

Geïnteresseerde leden van het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraadsleden hebben afgelopen week een pakket uitgereikt gekregen met een stappenteller en informatiematerialen om hun leefstijl positief te beïnvloeden. Ook zijn er tijdens het sportcafé in Heemstede een aantal (top)sporters gevraagd de stappenteller te dragen en gaan in Zandvoort een aantal fanatieke ambtenaren de strijd aan met het college en de raad!

De deelnemers dragen de stappenteller gedurende een aantal weken in de komende drie maanden om hun dagelijkse stappen te registreren. Er wordt lokaal een overzicht gemaakt van de gemiddelde aantallen stappen per dag per politieke partij. De lokale politici leveren hiermee een lokale Stappen/Beweeg Barometer. Dit is een mooi alternatief voor de reguliere politieke barometer waar we de komende maanden wekelijks mee worden ‘bestookt’.
Er zal periodiek een gemiddeld stappenaantal per politieke partij gepresenteerd worden in de lokale media. Dit levert veel publiciteit op voor gezonde leefstijl en het wordt in aansprekende vorm gegoten.

Sportservice Zandvoort vraagt aan de deelnemende politici om zo nu en dan hun ervaringen op te schrijven zodat anderen dit ook kunnen meebeleven. Zij verwachten dan ook veel Twitter – Blog acties deze zomer! Naast de politici uit Heemstede en Zandvoort doen ook collega’s uit verschillende andere gemeenten mee, waaronder de gemeente Woerden, Heerlen en Enkhuizen.

De eerste registratie periode is van 2 t/m 8 juli 2012. Vervolgens de week van 3 t/m 9 september en tenslotte van 24 t/m 30 september 2012. Er is bewust voor gekozen om zowel weekend dagen als werkdagen te registreren, aangezien dat belangrijk kan verschillen en dit verwerkt wordt in het gemiddelde aantal stappen. Zo kan een aardige ‘stappen strijd’ ontstaan tussen de Heemsteedse en Zandvoortse politici onderling, maar ook tussen hen en de politiek in diverse andere gemeenten.

Met vragen over de actie politiek in beweging kunt u terecht bij Sportservice Zandvoort.