HomeNieuwsPanna Knock Out toernooi Zandvoort druk bezocht

Panna Knock Out toernooi Zandvoort druk bezocht

Woensdag 11 juli organiseerden Sportservice Zandvoort, de gemeente Zandvoort en Zandvoort Actief de regiofinale Panna Knockout in Zandvoort. Panna Knockout heeft het hele schooljaar gedraaid binnen de brede school. De brede school is een initiatief van Pluspunt, Sportservice Zandvoort en het basisonderwijs in Zandvoort.

De deelnemers aan de brede school activiteit kregen dit schooljaar training van oud-profvoetballer Misha Salden en konden zo een aantal lessen lang oefenen en wennen aan de opblaasbare boarding rondom het veld. Het naschoolse sportprogramma werd 11 juli afgesloten met een grootse finale, waaraan alle jeugd in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar gratis mee kon doen. Dit deden zij massaal. Tientallen kinderen vermaakten zich tussen 13.00 en 17.30 uur opperbest op de panna velden op het Raadhuisplein.

In snelle potjes van drie minuten werd 1 tegen 1 gespeeld op drie kleine veldjes van 4 bij 6 meter. Wie de meeste doelpunten scoorde won de wedstrijd en ging door naar de volgende ronde. Maar, boven het scoren van doelpunten staat bij panna het door de benen spelen van de tegenstander. Zo’n klassieke ‘poort’ is het hoogst haalbare en levert direct de overwinning op.

Na de voorrondes en tussendoor nog een spectaculaire demonstratie van balkunstenaar Joshua Agtares, was het rond 17.00 uur tijd voor de finalewedstrijd. De Zandvoortse voetbaltalenten Mikey en Silvio streden, aangemoedigd door veel publiek, om deelname aan het NK-panna, een speciaal ontworpen Panna King t-shirt en natuurlijk de roem die bij deze titel hoort. Uiteindelijk werd Silvio Choubassi tot winnaar gekroond, nadat hij op doelpunten voor stond en in de laatste seconden zelfs nog een panna wist te geven. Verliezend finalist Mikey pakte het erg sportief op en was terecht trots op zijn 2e plaats.

Het panna toernooi werd bijgewoon door RTV Noord-Holland. Beelden zijn te bekijken op www.rtvnh.nl en www.facebook.com/sshz.heemstedezandvoort.