HomeNieuwsNordic walking lessen voor deelnemers beweegkuur

Nordic walking lessen voor deelnemers beweegkuur

In Zandvoort zijn momenteel drie Beweegkuur groepen actief. De BeweegKuur is een gecombineerde leefstijlinterventie voor mensen met obesitas en mensen met overgewicht in combinatie met een (andere) risicofactor, bijvoorbeeld diabetes type 2. Mensen die in aanmerking komen voor de BeweegKuur, krijgen van hun huisarts een BeweegKuur recept voorgeschreven. Een BeweegKuur duurt maximaal een jaar. Deelnemers worden vanuit de eerstelijn begeleid naar een gezondere actievere leefstijl. Het doel is dat mensen zelfstandig gaan bewegen in de wijk.

In Zandvoort werken diverse partijen samen om dit doel te bewerkstelligen. De huisartsenpraktijk Scipio, leefstijladviseur Miranda Reuderink, diëtist Adele Schmidt, de fysiotherapeuten van Fysiofit en Sportservice Zandvoort geven lokaal uitvoering aan het Beweegkuur programma.

Bewegen is een belangrijk onderdeel van dit programma. Na de lessen bij fysiotherapeuten Manuel en Michael van Fysiofit was het in maart tijd voor een sportkennismakingsprogramma. Sportservice Zandvoort verzorgde in dit kader twee kennismakingslessen nordic walking voor de deelnemers. Onder leiding van de ervaren instructrice Marike Kramer maakten de enthousiaste deelnemers op 26 maart de eerste flinke wandeling door de Zandvoortse duinen.