HomeNieuwsMountainbike clinics ter voorbereiding op Dikke Banden Race

Mountainbike clinics ter voorbereiding op Dikke Banden Race

Na een geslaagde eerste editie van Cycling Zandvoort in 2013, zal binnenkort de tweede editie van dit sportieve fietsevenement plaatsvinden. Een van de vele onderdelen is de Rabo Dikke Banden Race op zondag 18 mei vanaf 10:00 uur. Ter voorbereiding organiseert Sportservice Zandvoort drie trainingen.

Dikke Banden Race
De Rabo Dikke Banden Race is een fietsevenement voor kinderen 7 tot 12 jaar die alleen met een gewone fiets mogen meedoen; een racefiets (en een KNWU wielerlicentie) is niet toegestaan. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen, zodat je tegen kinderen van je eigen leeftijd fietst. Bij voldoende aantal deelnemers rijden de jongens tegen de jongens en de meisjes tegen de meisjes. Deelname is gratis en vooraf aanmelden via www.cyclingzandvoort.nl wordt aanbevolen om deelname te kunnen garanderen.

Training
Ter voorbereiding op het evenement organiseert Sportservice Zandvoort in samenwerking met Go Sport and Play in het kader van de JeugdSportPas drie leuke mountainbike clinics rondom het Circuit. Zo verschijnen de kinderen goed voorbereid aan de start van de Dikke Banden Race. De lessen zijn op dinsdag 29 april, vrijdag 9 mei en vrijdag 16 mei van 16.30-17.30 uur.Inschrijven kan via de website van de JeugdSportPas.

DIRECT AANMELDEN